16 kamerát kap ez az LG?

2016 óta nevezhetjük trendnek a többkamerás mobilokat, egyes felhasználók szerint minél több van egy telefonon, annál jobban fotóz. Már az 5 is soknak tűnt, a 16 meg egyenesen érthetetlen, hiszen ha minden klappol 1, illetve 2 kamerával is tökéletes képek készíthetők.

Az LG idén november 20-án kapott szabadalma szerint azonban legalább 16 kamera kell a tökéletes képhez. A kamerák az elképzelés szerint több szögből készítenék el ugyanazt a felvételt, a felhasználó akár objektívet is választhat a kép elkészítéséhez.

Fotó: Letsgodigital

A végeredményt illetően kiválaszthatnák az összes kép közül, amelyik a legjobban sikerült, vagy több fotóból lehet egyet készíteni, de akár képesek lennének 3D-s képeket és videókat rögzíteni.

A szabadalmi leírás szerint a szabadalmaztatott fényképezőgép-technológia egy teljesen eltérő kialakítású okostelefonra is alkalmazható, például összecsukható modellre.

Egyébként nem az LG okostelefonja az első készülék, amely 16 kamerát tartalmazna, az év elején bemutatott Lite L16 is 16-ot kapott, annyi a különbség, hogy ez az eszköz nem okostelefon. Jeroen Horlings egy videóban ismerteti ezt a különleges kamerát.

A dupla és tripla kamerák ideje tehát lejárt, az LG hexadecimális kamerával felszerelt készüléke mutatná a jövőt?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük