A gazdagok már drónnal védhetik otthonukat

A jövőben már nem egy harcias kutya védi meg otthonainkat, mindezt bízhatjuk egy drónra is.
Az őrző-védő kis masinákat a Sunflower Labs küldte szolgálatba.
A cég biztonsági szolgáltatása két eszközre támaszkodik: a Sunflower (napraforgó) az udvarba, a telek határon belül kerül telepítésre többed magával együtt, ezek úgy néznek ki, mint a népszerű napelemes éjszakai lámpák. Amikor mozgást érzékelnek a ház körül, a lámpák felkapcsolódnak és ekkor aktiválódik a drón. A Bee (méhecske) felderítésre indul és mindenről videó felvételt készít.

A Bee az úgynevezett kaptárba tér vissza a munka elvégeztével, itt kerül töltésre az akkumulátora és itt töltődnek fel az adatok egy felhő-alapú tárhelyre, ahonnan bármilyen megbízott biztonsági cég segítheti a lakástulajdonosok.

A drónokra vonatkozó előírások szerint nem reptethetjük eszközünket más felett, pláne ha a gép kamerát is tartalmaz, ám mivel ebben az esetben saját területen belül történik a repülés, a Sunflowers Labs modern biztonsági őreivel nem szegnek szabályt.

Alex Pachikov, a Sunflower Labs vezérigazgatójának terve szerint első körben a gazdag kaliforniai külvárosok lakóinak szolgálatába állnak több száz dolláros havi díj fejében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..