Így néz majd ki a CarPlay az iOS 13-ban

A 2014-ben bemutatott CarPlay az egyik legjobb dolog, ami az állandóan úton lévő iOS felhasználókkal történhetett. Világszerte már az új autók 75%-a rendelkezik CarPlay támogatással és ez a szám csak emelkedik.

Az Apple az ősszel megjelenő iOS 13 szoftverében jelentős CarPlay-t érintő frissítéseket is tartogat számunkra.
A legfontosabb, hogy függetlenné válik az iPhone és a CarPlay felülete, vagyis ha valami nem CarPlay kompatibilis appot indítunk el a telefonon, akkor sem mozdul eredeti állapotáról az autó kijelzője.

Új appokat kap a CarPlay, továbbá néhány jelenlegi is áttervezésre kerül. Helyet kap a Naptár alkalmazás.

Az Apple Music felülete teljesen áttervezésre kerül.

Nem csak utóbbi, hanem az ígéretek szerint az egész megjelenés is teljesen új dizájnt kap. A CarPlay Dashboard a frissítés után két alkalmazás párhuzamos megjelenítésére is alkalmas lesz, továbbá ezek mellett még a Siri általi javaslatok, vagy a teljes Siri felület is látható lesz. A Térkép a képernyő bal kap helyet, míg a jobb oldali részen kerülnek elosztásra a hangvezérlők és a Siri javaslatok.

Ha már Siri, jó hír, hogy az iOS 13-ban a Siri aktiválódása során nem foglalja már el a teljes képernyőt, csupán csak a képernyő alján megjelenő hanghullámok jelzik a kommunikáció meglétét.

A megjelenéssel kapcsolatban az Apple újítása, hogy az eddigi sötét felületek helyett lehetőségünk lesz új fénymódot is választani, így a fehér hátterek világosabbá teszik a felületet. Sajnos csak két téma lesz, egy Automatikus és a Mindig sötét mód.

0 comments

  1. Pingback: Így néz majd ki a CarPlay az iOS 13-ban – Mobilkor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük