Siri a tudtunk nélkül felveszi beszélgetéseinket

Nem elég, hogy a saját appok előresorolása miatt balhéznak most az Apple-el, még a Siri miatt is elővették a vállalatot. A cég saját virtuális asszisztense ugyanis sokszor véletlenül aktiválódik és felveszi a felhasználók beszélgetéseit, amelyet a Siri fejlesztésén dolgozó technikusok rendszeresen vissza is hallgatnak.

Erről a Guardian számolt be, akiknek egy, a nevét elhallgató technikus mesélt. A szakember elmondása szerint a felhasználók sokszor véletlen is aktiválják Sirit, például az Apple Watch viselése közben kézfelemeléssel vagy olyan kijelentésekkel, amelyeket az algoritmus tévesen “hey, Siri” parancsként értelmez.

Míg az Amazon és a Google asszisztenseinél már megoldott, az Apple esetében még nincs lehetőség a beszélgetések felhasználásának tiltására, így az egyetlen megoldás a kellemetlenségek kizárására, ha egy az egyben kikapcsoljuk Sirit.

Az Apple igyekezett megnyugtatni a felhasználókat és közleményében kijelentette, a felvételekhez semmilyen Apple azonosítót nem párosítanak, így nem derülhet ki, kihez kapcsolható egy adott beszélgetés. Ez így cseppet sem megnyugtató, de a vállalat ígérete szerint tenni fognak a felhasználók ilyen jellegű adatvédelmének érdekében is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük