Végre kevesebb macskaeledeles reklámot kapunk Facebookon!

Te is észrevetetted, hogy amire rákeresel a neten, az utána hirdetés formájában visszaköszön a Facebook oldaladon is? Nem véletlen, ugyanis a közösségi oldal követi a felhasználókat és tevékenységeiket, a begyűjtött információkat pedig személyre szabott hirdetésekre használja fel.

Emiatt jogosan több felhasználó is hőbörög és a Facebook részben ezért, részben pedig a hatóság nyomására úgy döntött, a felhasználók szabadabb kezet kapnak az adatkezelés ügyében. A héten már Dél-Koreában, Írországban és Spanyolországban el is kezdték a Facebookon kívüli tevékenységek menüjének tesztelését. Lényege, hogy a felhasználók számára immár láthatóvá válnak azok a weboldalak és alkalmazások, amelyeken keresztül a Facebook információkkal rendelkezik róluk, lehetőség nyílik az adatok törlésére, valamint részben vagy teljes egészében az adatgyűjtés letiltására is.

Egyelőre csak a tesztek futnak, így valószínűleg sokat kell még várni, mire a lehetőség globálisan is elérhetővé válik, de valószínűleg rengeteg felhasználó várja ezt a lehetőséget világszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük