A Google mégis beintett a Huawei-nek!

A Huaweit érintő korábbi korlátozást ugyan gyorsan jegelték, de úgy tűnik, mégsem működhet gördülékenyen az Androiddal való további együttműködés. Az új Mate 30-as modellekről ugyanis a hírek szerint több Google-szolgáltatás is hiányozhat majd.

A szeptemberben várható készüléken a Reuters értesülései szerint olyan fontos Google-alkalmazások fognak hiányozni, mint a Gmail és a Play Áruház.
A Google szóvivője is reagált a hírekre, elmondása szerint az amerikai kormányzat korlátozásai okozzák ezt a kényszerhelyzetet és azt is hozzátette, hogy a lépés további készülékeket is érinteni fog.

A Huawei az amerikai kormánytól kapott szankcióinak felfüggesztése augusztus 19-én lejárt és hiába kaptak 90 nap haladékot, a Google úgy véli, a Mate 30, valamint az ezt a szériát követő új modellek nem tartoznak bele ebbe a mentességbe. Így viszont nem éri meg a vállalatnak az Android rendszerével kiadni készülékeit, hiszen pont azt a személyre szabási lehetőséget vonják meg a felhasználóktól, amit a Play Áruház kínált. Nagyon úgy néz ki, eljött az idő, hogy a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere, a HarmonyOS színre lépjen.

0 comments

  1. Pingback: A Google mégis beintett a Huawei-nek! – Mobilkor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük