Emiatt szűnik majd meg az iPhone termékcsalád?

Fotó: ODG

Egy ideje megy a pletyka az Apple okosszemüvegét illetően, de mindeddig kézzel fogható eredmény nem született a projektből. Most viszont egyértelművé vált, az Apple vezetői ebben a vonalban látják a jövőt és addig mentek a jövő látásban, hogy kijelentették: 10 év múlva megszűnik az iPhone termékcsalád és helyét a kiterjesztett valóságon alapuló szemüveg veszi át.

A vállalat az eddigi információk alapján 2022-ben tervezi kiadni első kiterjesztett valóságon alapuló fejhallgatóját, amelyet 2023-ban követ az okosszemüveg.
A hírt a Theinformation.com, az Apple székhelyén tartott zárt körű bemutatók alapján osztotta meg. Az AR headset a hírek szerint AR és VR képességekkel rendelkezve külső kamerákkal térképezi majd fel a felhasználó környezetét és nagy felbontású kijelzőjén virtuális tárgyakat kever a valós világhoz. Az eszköz elsősorban játékra, videózásra és virtuális találkozókra fókuszál.

Fotó: MacRumors

A fejhallgató érkezése után az AR-okosszemüveg következik, amelyet a vállalat hosszan tartó viselésre tervez. Az informátor elmondása szerint jelenleg a prototípus egy akkumulátort és chipet tartalmazó vastag keretes napszemüveghez hasonlít, a külsőn folyamatosan finomítanak. A szemüveg lencséi használat közben elsötétülnek majd, ezzel jelzik a külvilág számára a felhasználó elfoglaltságát.

Fotó: Redmondpie

Mindkét eszköz a Face ID kamera továbbfejlesztett rendszerét használja majd, ezt a 3D-s, Time of Flight érzékelővel ellátott szenzort 2020 elején várható iPad Pro-ban ismerhetjük meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük