A világ legnagyobb e-mail szolgáltatójává lépett elő a Gmail

A világ legnagyobb e-mail szolgáltatójává lépett elő a Google ingyenes levelezőrendszere a Gmail, legalábbis a keresőóriás saját adatai szerint.

A Google még 2004-ben indította szolgáltatását, amely először csak meghívásos alapon működött. A Gmail számos remek szolgáltatásának köszönhetően mindössze 8 év kellett ahhoz, hogy az első helyre tornássza fel magát. Az ingyenes levelező óriási tárhelyet, a Google többi szolgáltatásával történő integrációt, a céges felhasználóknak pedig kedvező áru, ugyanakkor megbízható megoldást kínált. A Google saját statisztikái szerint most érték el a havi 425 millió egyedi felhasználót, amellyel átvették a vezetést a konkurenciától. A Gmailt sokáig megelőzte a piacra jóval korábban belépő Microsoft Hotmail és a Yahoo Mail is. Utóbbi főleg az Egyesült Államokban népszerű.

A Google saját mérései elképesztő növekedési potenciálról árulkodnak, hiszen idei év januárban a Gmail átlépte a 350 milliós határt, most pedig már 425 milliónál tartanak.

A Google optimista adatait független mérések egyelőre nem támasztották alá, sőt. Egyes piacelemző cégek becslése szerint továbbra is a Hotmail a legnagyobb e-mail szolgáltató, második helyre a Yahoo Mailt taksálták, míg a dobogó képzeletbeli harmadik fokán a Gmail áll. A Google saját, valamint a piacelemző cégek adatai azonban óriási eltérést mutatnak. Az adatok azért is térhetnek el jelentős mértékben egymástól, mert egyes cégek csak az otthoni és az üzleti felhasználókkal foglalkoznak, számaikban azonban nem szerepeltetik a mobilos vagy internetkávézóból és nyilvános gépről történő bejelentkezéseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük