Trónfosztás: Első helyen a Google Chrome

Rekordgyorsasággal került a legtöbbet letöltött böngészők közé a Google Chrome az appstoreban. Sőt, a keresőóriás böngészője átvette a stafétabotot az Internet Explorertől. A jó hírt a cég alelnöke Brian Rakowski osztotta meg egy konferencián.

A Google Chrome a többi böngészőhöz hasonlóan ingyenesen letölthető az Apple virtuális boltjából. Egyetlen feltétel van csupán, mégpedig az iOS legalább 4.3-as verziójának megléte. A Chrome-ot rendszeresen használók száma az elmúlt egy évben megduplázódott, mintegy 310 millióra emelkedett. A Google böngészője azonban már tavaly decemberben letaszította képzeletbeli trónjáról az Explorert 24%-os részesedésével.

A Chrome androidos változata február óta elérhető, igaz csak a béta verzió. Most már azonban a végleges verziót telepíthetjük. Az iOS-es kezelőfelület az androidosból már jól ismerhető. Az almás verzióból sajnos ki kellett maradjon a V8 Javascript motor, illetve a Chrome specifikus webkitek. Ez azonban azt eredményezte, hogy a JavaScriptek futtatása nem éppen villámgyors.

Cserébe a Chrome kezelőfelülete rendkívül felhasználóbarát és a Google-t is remekül integrálták. Összességében minden hibájával együtt egy rendkívül jó böngészőt készített a Google Iphone-ra, amely jól kezelhető és felhasználóbarát is egyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük