Nagy a nyereség a Galaxy családdal

sA Samsung pénteken közzétette negyedéves jelentését, ebben 7,3 milliárd dolláros profitról számolnak be, ami majdnem a kétszerese a tavaly ilyenkor jelentett profitnak. A hatalmas nyereségben döntő szerepe van a Galaxy sorozatnak.

 

 

A rekordnyereségek időszakának most vége szakadhat, mert a Samsung minden eddiginél többet költ marketingre, hogy legyőzzék a legnagyobb rivális, az Apple iPhone-ját. Az idei évre tervezett 25 milliárd dolláros rekordnyereség azért is csökken jövőre, mert a Samsung valószínűleg meghálálja az ott dolgozók teljesítményét, és a vállalat 206 ezer főt foglalkoztat. Ezen kívül még félre kell tennie egymilliárd dollárt, ha eleget akar tenni a bíróság augusztus 24-i határozatának, és kifizeti az Apple-nek a bírságot.

Az elemzők szerint az eladások jövő év második negyedéig visszaesnek a gazdasági helyzet miatt, de ez az egész iparágat érinti valószínűleg. A cég részvényei 7,2 százalékot nőttek a hírekre.

A nyereség kétharmada a mobildivízióból jön, majdnem ötmilliárd dollárnyi profitot hozott, hogy összesen 58 millió mobilt szállítottak le, köztük 18-20 millió Galaxy S3-at. Nem teljesített ilyen jól a csipgyártó részleg, 14 százalékkal csökkentek az eladásaik a negyedévben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük