Cserélni kell a bocsánatkérést az Apple-nek

aAz angol Court of Appeal arra utasította az Apple-t, hogy távolítsa el honlapjáról a bírósági ítéletben elrendelt, de a cég által elferdített bocsánatkérő szöveget.

Az Apple-nek azért kell bocsánatot kérnie, mert a jogerős döntés értelmében a Samsung Galaxy Tab nem az Ipad másolata.

A bocsánatkérésnek induló szöveget az Apple brit oldalán egy apróbetűs link mögé rejtették, és a bíróság hosszas indoklásából válogat kiragadott részleteket. Az összeollózott szöveg szerint a Samsung készülékei nélkülözik azt az elegáns letisztultságot és extrém egyszerűséget, amelyek az Apple sajátjai. Sőt, azt is odaírták, hogy Németországban, és az USA-ban a helyi bíróságok igenis bizonyítottnak látták, hogy a Samsung lopott, ráadásul az Apple sokkal-sokkal népszerűbb termékéről másolt.

A bíróság szerint az amerikai cég inkorrekt és valótlan információkat közölt a bocsánatkérésében, például nem igaz, hogy a német bíróságok a fent említetthez hasonló döntést hoztak volna. A Bloomberg szerint az Apple 24 órát kapott, hogy egy új bocsánatkérést jelentessen meg. Az Apple 14 napot kért a változtatás végrehajtására, ezt azonban a bíróság elutasította.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük