Tovább nőtt az Android előnye az IOS-el szemben

IOSvsAndA Gartner piacelemző cég felmérése szerint tovább növekedett az Android előnye az IOS operációs rendszerrel szemben.

Az okostelefonok mintegy háromnegyedén a Google Android operációs rendszere fut a világon, egészen pontosan 72,4 százalékos a részesedése a mobiltelefonok piacán. Egy évvel ezelőtt még csak minden második mobilon futott az Android, amely 2012-re ismét tovább növekedett. Az Android népszerűsége főleg a Samsungnak köszönhető, hiszen a dél-koreai óriás telefonjai rendkívül kelendőek. A tavalyi évhez képest az Apple is növelni tudta részesedését, azonban közel sem annyira, mint a nagy vetélytárs. Az elemzők szerint azonban nem ennyire árnyalt a kép, hiszen a felmérés akkor készült, amikor a Samsung éppen piacra dobta a Galaxy S3-at, az iPhone 5, illetve a Windows8-as telefonok pedig még nem léptek színre.

Az IOS részesedése ugyan jóval alatta marad az Androidnak, azonban még is a telefonok 86%-án a kettő közül valamelyik fut. A fenti adatokból kitűnik, hogy a Microsoft és a Nokia szövetsége nincs könnyű helyzetben a windowsos mobilok elterjesztésével kapcsolatban.

A tavalyi évhez képest az okostelefonok eladása mintegy másfélszeresükre növekedtek világszerte, míg a hagyományos telefonok értékesítése tovább zsugorodott. Tíz eladott mobilból négy már okostelefon, részarányuk pedig tovább növekszik a jelenleg fent álló trendeknek megfelelően.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük