Lekódolt képernyő felnyitása a kód ismerete nélkül iOS 6.1 rendszerben

sAz iOS 6.1-es verziójában lévő hibának köszönhetően a jelkód ismerete nélkül hozzá lehet férni egy lezárt iPhone bizonyos részeihez.

Egy tulajdonosa által lezárt iPhone-hoz csak az férhet hozzá, aki tudja a biztonsági kódot, mások csak segélyhívást indíthatnak.

Eddig. Ám az iOS 6.1 operációs rendszer futtató készülékeknél egy egyszerű trükkel kijátszható a védelem, a trükk ismerője pedig átnézheti a mobilon tárolt fotókat, valamint teljes hozzáférést kap a hívás- és kontaktlistánkhoz. A módszer egyszerű: a segélyhívás gomb megnyomása után azonnal le kell tenni a hívást, majd kétszer hosszan lenyomni a bekapcsológombot. Az alábbi videón látható a hiba, melyhez hasonló az iOS 4.1-es verziójában egyszer már feltűnt.

A következő lépéseket kell megtennünk:

Ébresszük fel az eszközt, majd nyomjunk a Segélyhívás opcióra;
Nyomjuk meg hosszan a power gombot, míg megjelenik a kikapcsolásra szolgáló csúszka;
Nyomjunk a Mégsem gombra, ekkor a kijelző tetején az állapotsáv halványkék lesz;
Üssük be, hogy 112, nyomjunk a hívás gombra, majd azonnal tegyük le;
Nyomjuk meg a power gombot, hogy a készülék lezárjon, majd nyomjuk meg újból, hogy felébresszük az eszközt;
Húzzuk el a csúszkát, de ne írjuk be a passcode-ot;
Az időzítésre figyelve újból nyomjuk meg a power gombot (ez a trükkös rész): 3 másodpercig csak a power gombot nyomjuk, majd a 4. másodpercben gyorsan bökjünk a Segélyhívás gombra (a power gombot továbbra is tartsuk lenyomva!);
Ha jól időzítettünk, akkor a Telefon appban találjuk magunkat.

Egyes szoftververziók esetén a home gomb lenyomása után elengedhetjük a power gombot, de ez nem minden esetben működik. Ha ilyenkor lezár a készülék, akkor újból játsszuk végig a fenti lépéseket. Ez a hiba ráadásul nem csak az egyszerű, négy számjegyes jelkód esetén működik, hanem az egyszerű jelkód kikapcsolása után megadott hosszabb kódot használva is.

{youtube}sVV9S17mZpw{/youtube}

1 comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük