Samsung Galaxy S4 Aktív, az erő legyen veled

A Samsung emberei nem tétlenkedtek, gondoltak egyet és alkottak egy strapabíró S4-et, nézzük is meg alaposan!

Külső, dizájn:
A Samsung Galaxy család legújabb darabjai hajaznak egymásra, a sorra kikerülő újabbnál újabb termékek szinte hajszálnyira megegyeznek a külsőt tekintve. Mégis a Samsung mérnökei gondoltak egyet és csavartak egyet a bizonyos kockán. Természetesen ennek a készüléknek is van vonulata az S4-hez, de ez mégiscsak egy aktív kivitel így a készülékház ellenáll a víznek, pornak, és némiképp az ütésnek is.

Ami feltűnik az rögtön az alsó kezelőfelület fizikai gombokká változása. Ezt nagyon sokan dicsérték, sokan lehurrogták, egy biztos ezt a lépést meg kellett tenni, hiszen a víz alatt a kapacitív gombokat nem érzékelné a készülék. A hangerő szabályzó és a ki-be kapcsoló gombja nagyobb illetve szélesebb lett, mint a sima S4 verzióban.
Külsőre vastagodott és súlyban is gyarapodott, mindezt a strapabíróság végett. A csatlakozók védettek, így víz biztos nem jut a belsejébe, amin meglepődtem, hogy a jack csatlakozót szabadon hagyták???!!

Kijelző:
Csak úgy mint a Galaxy S4 ez a variáns is 5″ Full HD felbontású megjelenítőt kapott. Egyetlen különbséggel, hogy az Amoled kijelzőt felváltotta a TFT-LCD megjelenítő, ami sok felhasználóból ismét csak kihozta az “állatot”. A színek ezen a megjelenítőn is merészek, bár azért van némi szemmel látható eltérés az S4 Amoled megjelenítője között. A TFT-LCD kijelzőn napfényben láthatóbbak a weblapok, könnyebb olvasni rajta, igaz én az Amoled-el sem panaszkodok.
Élessége nem kitűnő, inkább a megfelelő kategóriába tenném. Ami már fix, hogy a betekintési szöge kisebb mint az Amoled paneles S4-é, ezáltal fakul ha kicsit oldalról nézzük. Fényerőben fényes megjelenést tud nyújtani, viszont az automatikus fényerőszabályzó a TFT-nak köszönhetően lassabban dolgozik, így kicsit türelmesebbnek kell lennünk ezzel az opcióval.

Hardver, belső tudás:
Mint általában a Samsungnál megszokhattuk egy zászlóshajó variánsa mindig gyengébb hardverrel szerelt készülékek, ez esetben ez nem teljesül meglepő módon! A kijelző továbbra is Full HD felbontású,de nem Amoled, hanem az említett TFT-LCD, és itt meg is állunk a különbségekben. A processzor mindkét készülék esetében Snapdragon 600 chipet kapott, mely 4 magos és magonként 1,9 GHz-en dolgozik. A folyamatok akadásmentes futásáért a 2 GB RAM felel. Beépített 16 GB memóriával rendelkezik, mely természetesen mikro SD-vel bővíthető 64 GB-ig.
A kijelzőn és a programok megnyitásában, illetve váltogatásában zökkenőmentesen tudunk haladni/váltani, ezzel is bizonyítva, hogy erős készülékkel van dolgunk.
Hangszórója kiváló hangot produkál beszéd közben. Kihangosítva is tudjuk használni a masinát, bár itt nagyobb háttérzajban azért bajban lehetünk.

Kapcsolati lehetőségek:
HSPA, HSPA+, LTE, USB-OTG, DLNA, NFC, MHL, INFRA, BLUETOOTH 4.0, WLAN.

Kamera:
Na itt vannak a fő változások, melyet nem vártak a vásárlók. A hátoldalon nem 12 megapixeles, hanem 8 megapixeles objektív csücsül. Sötétben LED villanót is kapunk mellé, így gyengébb fényviszonyok között is tudunk használható fotókat lőni a telcsivel.
Előnye a készüléknek a por és vízálló külsőnek köszönhetően, hogy a víz alatt is tudjuk használni mind a kamera, mind a fénykép funkciót, de csak 1 méter mélységig és azt is maximum 30 percig.
Videó funkcióként rendelkezésre áll a Full HD felvétel, mely szünet funkcióval is rendelkezik. Természetesen ez is tud sötétben videózni a LED vaku segítségével.

Akkumulátor:
Az akkumulátor fedél annak ellenére, hogy IP tanúsítványt kapott, leszerelhető. A fedél alatt egy 2600 mAh-s energiaforrás tartózkodik, mely legfeljebb 10 óra internet használatra elegendő, készenléti ideje akár 290 órát is súrolhat, persze ez csak papír szerinti adat.
Ha aktív használat alá vetjük pl: folyamatos aktív WLAN, GPS, e-mail kapcsolat, 30 perc telefonálás, 30 perc zene hallgatás, 30 perc játék, 30 perc HD videó nézés után a közel 9,5 órás munkanap végére 35 % energia maradt a tárolóban. Így egy feltöltéssel nyugodt szívvel indulhatunk a napnak.

Előnye:
nagyon erős processzor,
cserélhető, erős akku,
full hd kijelző
por és vízálló

Hátránya:
TFT-LCD kijelző
a kijelző fényereje automatikus módban gyenge
“csak” 8 megapixeles hátlapi kamera

Kategóriájában ajánlott készülék, akinek fontos a biztonság annak mindenféleképp ajánlott, de ha fontos a szebb külső és a picit nagyobb tudás, az mindenféleképpen a sima S4 variánst válassza!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük