Ilyen a RUTIN-os magyar rendőrségi app

Tegnap óta ingyen letölthető a RUTIN ( Rendőrségi Útinformációs Rendszer ) elnevezésű alkalmazás, ami baleseti értesítésekkel és egyéb közlekedési információkkal segíti a közlekedőket.

video_hero

Az app-et a magyar rendőrség saját a forrásaiból hozta létre. Az alkalmazás célja, hogy tájékoztassa a közúti közlekedésben résztvevőket a balesetekről, a különböző forgalomkorlátozásokról, a közúti eseményekről. Az alkalmazás például pontosan megállapítja azt is, hogy kb. mennyi időt kell várakoznunk egy baleset után.

“A felhasználó az alkalmazásban mind szöveges leírás alapján, mind térképen elhelyezett piktogramok segítségével tájékozódhat a különböző eseményekről. A rendszer tartalmaz egy üzenetküldő szolgáltatást, így a felhasználó a tájékoztatás kiadása után közvetlenül értesülhet a legfrissebb eseményekről.” -írja a police.hu

Az app-et letöltő felhasználó akár személyre is szabhatja a RUTIN-t: beállíthatja, hogy  a saját GPS koordinátái vagy az előre beállított zónák alapján küldje az applikáció értesítéseket az eseményekről. Az alkalmazásban többféle lehetőség közül választhat, mint például az „Útinfó”, a „Térkép nézet” vagy a „Határinfó” menüpontok, valamint a  rendszerben való könnyebb eligazodást „Súgó” segíti.

Az alkalmazás egyelőre még csak Androidra tölthető le, de már dolgoznak az iOS-es és a Windows Phone-os változaton is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük