Programbemutató: AfterFocus

afAz alkalmazás Androidra és iOS-re is elérhető.

Sokáig keresgéltem használható fotóalkalmazást az AppStore-ban és a Google Play-ben is, de azt hiszem, a keresésnek vége. Néhány hónapja megtaláltam a legjobbat.

Az okok egyike, amiért mindig nálam van a tükörreflexes gépem a telefonom mellett, hogy előbbi megadja nekem a záridő változtatásának és rekeszérték-választásnak lehetőségét. Ezzel az alkalmazással viszont könnyedén hozhatunk létre egyedi mélységélességű képeket, érdekes hatást elérve ezzel.

af

Mobiltelefonokra sokáig nem jelent meg ilyen alkalmazás, de az utóbbi hónapokban nagy számban elözönlötték a piacot.

Az élesnek szánt részeket, valamint az életlenítetteket körberajzolva megváltoztathatjuk a fókuszpontot, de a kép számunkra nem fontos, vagy épp a fő téma miatt lényegtelenné váló hátteret is elmoshatjuk vele. Mozgást is imitálhatunk a háttérelmosás egy másik típusával.

af3

Ezt követően a népszerű telefonos fotóalkalmazásokhoz (Instagram, LittlePhoto, Vignette…) hasonlóan itt is színszűrők tömegéből választhatjuk ki a számunkra megfelelőt.

Elkészült fotónkat könnyen megoszthatjuk e-mailben, Facebook-on, Twitteren, Picasa-n, vagy épp a Flickr-en.

af

Az alkalmazás a Google Play alkalmazástárából ingyenesen és $1.99-ért is elérhető. A fizetős verzióban akár 2048 pixeles képeket is átlakíthatunk, valamint több szűrőt is elérhetünk.

Az Apple alkalmazásboltjában az app ára $0.99.

Természetesen ez az alkalmazás – éppen úgy, mint a mobiltelefonok önmagukban – nem pótolhatja a DSLR-ek színgazdagságát, élességét és összes sajátosságát, de otthoni felhasználásra ésszel használva teljesen megfelelő minőséget nyújthatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük