’56-os időutazás egy app segítségével

Már nem feltétlenül kell ahhoz múzeumba járnunk, hogy kiderítsük milyen volt a forradalmi Budapest. Hiszen a Sighter csapatának köszönhetően már könnyen összehasonlíthatjuk a múltat a jelennel. 

20151022sighter-jatek-app3

’56-ra emlékezve vegyünk kezünkbe egy okostelefont, és járjuk végig Budapest utcáit. Így megismerhetjük a forradalom legfontosabb helyszíneit, történéseit. Ráadásul ha ügyes felfedezők vagyunk még egy könyvet is nyerhetünk.  A Sighter névre hallgató app egy térkép segítségével elvezet bennünket a megadott helyszínekig (sight), majd ha célba értünk nem kell mást tennünk, mint lefotózni a helyszínt és máris megelevenedik a múlt, képek és pluszinformációs segítségével.

“Az alkalmazás tudományos háttéranyagát Szilágyi Adrienn,­ az ELTE BTK doktorjelöltje, az MTA tudományos segédmunkatársa ­állította össze.” -írja az origo.hu.

A Sighter-t nemcsak október 23-án érdemes használni, hanem bármikor amikor egy kis felfedező útra támad kedvünk. Az alkalmazásban 25 ezer egyedi felkereshető állomás van, a világ számos pontjáról: Alaszkától kezdve egészen Ausztráliáig. Magyarországon nagyjából ötezer “sight” van. Az app ingyenes és ráadásul letölthető Android-ra és  iOS-re is.

Forrás: origo.hu