A Samsung is Virtual Reality sisakot fejleszt

Úgy látszik, a legújabb őrület a szórakoztatóelektronikában a virtuálisvalóság-sisak lesz. Az legalábbis már felettébb gyanús, hogy a Facebook és a Sony után a Samsung is kipécézte magának ezt a területet. Minden 2012 augusztusában kezdődött, mikor egy Oculus Rift nevű projekt tűnt fel a Kickstarteren, aminek mindössze 24 óra elegendő is volt ahhoz, hogy összejöjjön a piaci starthoz szükséges 250 ezer dollár.

Az Oculus Riftnek keresztelt sisak tulajdonképpen egy virtuálisvalóság-sisak, ami teljes térhatást garantál a technológiát támogató 3D-s alkalmazások esetében. A fejlesztés két évet sem ért meg a gyártó kezében, idén márciusban a Facebook 2 milliárd dollárért felvásárolta a sisakot fejlesztő Oculus VR-t. Bár eredetileg játékokhoz fejlesztették a sisakot, a Facebook a megszerzett technológiát az élet több területén is bevezetné. Ellenben a Sony-val, amely kifejezetten a játékosoknak szánja saját fejlesztését.

Időközben a japán cég is beszállt a VR sisakos bizniszbe, s Project Morpheus néven fejlesztett egy saját virtuálisvalóság-sisakot a PlayStation 4 konzolhoz. Külföldi sajtóértesülések szerint a Samsung lehet a következő nagy játékos a területen, miután a dél-koreai gyártó állítólag szintén egy VR sisak fejlesztésén dolgozik. Egyelőre nagyon kevés infó áll rendelkezésre a készülékről, s a Samsung az egészből – természetesen – nem erősített meg semmit, ám a céghez közel álló források tudni vélik, hogy a gyártó VR sisakjainak korábbi prototípusait jelenleg is tesztelik fejlesztők a Samsung csúcskészülékein (valószínűleg a legújabb Galaxy okostelefonokon és tableteken).

Továbbá az is homályos, hogy a Samsungnak mire lehet jó egy saját VR headset, de afelől semmi kétségünk nincs, hogy androidos játékokhoz például biztosan jó móka lesz. A források szerint a Samsung fejlesztését még az idén be fogják mutatni. Amint további részleteket tudunk meg a termékkel kapcsolatban, tájékoztatni fogjuk az olvasókat.

Forrás: Engadget

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük