Mesteri kagylótelefon az új Samsung Master

Dél-Koreában debütált a Samsung kissé megtévesztő nevű alapfunkciós kagylómobilja. A globális piacokon jelen lévő gyártók közül már szinte csak a Samsung kínálatában szerepelnek kagylótelefonok, mely az anorexiás mobilok előtti korokban a csúszkás mellett a legkedveltebb kialakítás volt. A kivitel legnagyobb előnye, hogy összecsukott állapotban megvédi a kijelzőt a fizikai behatásoktól és a billentyűk véletlen lenyomását is gátolja, ráadásul az „aktív flip” funkció a hívások fogadását és befejezését is lehetővé teszi a készülékek kinyitásával illetve összecsukásával.

Az egyszerű használat miatt az idősebb korosztály továbbra is előszeretettel választ kagylókat, igaz, számukra a jól látható nagy méretű kijelző is rendkívül fontos. A Dél-Koreában bemutatott Samsung Master a kissé megtévesztő neve ellenére valójában egy egyszerű alapmobil, mely a klasszikus kagyló formavilág és a méretes megjelenítő kedvelőinek lehet jó választás.

A 3 hüvelykes, 240 × 320 képpontos kijelző jól láthatóan nem a pixelsűrűség maximalizálását tűzte ki célul, ráadásul a koreai LGU+ és SKT kínálatában megjelenő variánsokból még a 3G támogatás is hiányzik. Van viszont 3 megapixeles kamera és 70 dB-es kihangosító, mely mellett az 1000 mAh kapacitású akkumulátor is hosszú üzemidőt ígér. A 112,5 × 57,5 × 14,8 milliméteres Samsung Master európai premierjéről egyelőre nincs információ.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük