A sajtó szerint az Samsung Galaxy S6 edge létjogosultsága megkérdőjelezhető, a Galaxy S6-ot viszont szeretik.

Számítani lehetett az első értékelések megjelenésére a Samsung Galaxy család új tagjaival kapcsolatban. A dizájnt sokan dicsérik, bár az Apple-szerűséget mindenki elismeri. Az S6 edge azonban nem kapott jó kritikákat, létjogosultságát szinte mindenki megkérdőjelezi.
“A Galaxy S6 nem éppen eredeti, úgy néz ki, mint az iPhone 4s és iPhone 6 egybeolvasztott változata. A mobilipar Pontiac Aztek-jai után egy valóban szép luxusmodellel álltak elő.” – írta Daniel Howley, a Yahoo Tech riportere. Aki nem ismerné a Pontiac Aztek-ot, annak eláruljuk, hogy Howley hasonlata egyáltalán nem pozitív, ugyanis az autó meglehetősen csúnya és annak idején hatalmas bukásnak bizonyult.

Pontiac Aztek

Pontiac Aztek

Howley többek között hiányolja az SD kártyának való slotot, a cserélhető akkumulátort és a vízállóságot. Hozzátette, hogy az S6 edge hajlamosabb kicsúszni a kezünkből sajátos képernyőkialakítása miatt, de elnyerte Howley tetszését, hogy a telefon széle a hívásoknak megfelelően különböző színben világít. Hát ez nem sok erény…

SGS6edge-kijelzo-20150317Howley szerint a Samsung új, 16 megapixeles kamerái felülmúlják az iPhone 6 és 6 Plus modellekbe épített 8 megapixeles Sony alkatrészeket (összehasonlítás korábbi cikkünkben) és a fotó applikáció gyorsaságát is pozitívan értékeli. Mindezek mellett elismeri még az S5-höz képest gyors fotózást is. Mindent egybevetve Howley elégedett és azt tanácsolja, hogy az új Android készülékre vágyók a Galaxy S6 és S6 edge modelleket válasszák, ráadásul szerinte az új Samsung modell több iPhone rajongót is elcsábíthat majd.

A fentiekkel Anick Jesdanun, az Associated Press techriportere részben egyetért, azonban szerinte az iPhone-oknak nem csak a fogása jobb, de azok hátlapjával is jobban meg van elégedve.

galaxy-s6-iphone-6-dizajn-20150330

A cserélhető akkumulátort és a vízállóságot nem tartja akkora veszteségnek. Jesdanun szerint a Samsung kamerái pontosan olyanok, mint az iPhone-oké. Azért azt megjegyezte, örömmel tölti el, hogy a Samsung Note 4 szaturációs hibái kijavításra kerültek és jó ötletnek tartja, hogy a lezárt képernyőn kétszeri érintésre bekapcsolható a kamera. Jesdanun a legtöbb embernek szívesen ajánlja a sima S6 modellt, az edge viszont szerinte jelenleg keresi azt a célt, amit érdemben szolgálhat sajátos kialakítása, tehát nem érti a kialakítás lényegét.

sam-gs6-edge
“Ez történik, amikor a Samsung nem az iPhone-t, hanem az Apple termékfilozófiáját akarja lemásolni.” Ezt már a The Verge újságírója, Dieter Bohn írta. Bohn jól kivitelezettnek nevezte az S6 dizájnt, de ő is elismerte, hogy mindezt az iPhone ihlette. Bohn elégedett az S6 képernyőjével: “Az egyik legjobb kijelző, amit valaha láttam.” A készülék teljesítményét és az akkumulátor élettartamát illetően is elégedett volt, a kamera is dicséretet kapott, bár még mindig jobbnak tartja az iPhone 6 Plus kameráját. Bohn is sokkal inkább ajánlaná az S6-ot, mint az S6 edge modellt. “Valójában nem kapunk annyival többet azért a plusz 100 dollárért, amit az edge-re költenénk, csak néhány nagyon felejthető funkciót és egy jól kinéző telefont.”

edge3 galaxy-s6-edge
Sascha Segan, a PC World munkatársa szintén az S6 modell elismerőinek körét gyarapítja. “A Samsungot ismét az Android világ csúcsára emeli képernyőjének, processzorának, dizájnjának köszönhetően.” – jelentette ki. Segan is hiányolja a MicroSD slot-ot, de a cserélhető akkumulátor elvesztése miatt nem szomorkodik. A fentiekkel ellentétben azonban szerinte az S6 kamerája nem éri utol az iPhone 6-ot. “Bizonyos dolgokban a Galaxy S6, míg másokban az iPhone 6 jobb. A Galaxy S6 szuper telefon a mainstream felhasználók számára.” – írta. Az S6 edge-ről azonban ő is negatív véleménnyel volt: “Még egy tisztességes ébresztőóraként sem válik be.”

 

urbanistabannerappleearpodsbannerapplelightningbanner monsterbeatsbannerv2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük