Ezekkel a járgányokkal forradalmasíthatnák a környezetbarát közlekedést?

Egy Vespa elég menő, a nagyvárosi forgalomban könnyedén el lehet vele lavírozni, de nem éppen környezetbarát. A bicikli már kimondottan az, de nem mindenki használja szívesen. Legyen zöld, azaz óvja a természetet és hasítson, mint egy robogó. Ezeknek a kritériumoknak megfelelően a Gogoro tajvani startup megalkotta elektromos motorjait.
Az első robogókat még a 2015-ös CES-en mutatták be számtalan modern és a végsőkig környezetbarát funkcióval. Nem rég jött ki a második széria, a Gogoro 2, amely nem csak új tulajdonságaival, de kinézetével is ráver az első modellekre.

Persze senki ne várjon futurisztikus funkciókat, a motor appal nyitható, ujjlenyomat olvasóval is azonosíthatja magát a „lovas”, egy töltéssel 110 kilométert tud megtenni, de a töltés mellett az akkut cserélni is lehet.

Tajvanban már 350 akkucsere állomás működik, és a cég további 500-at tervez nyitni. Végsebessége 90 km/h, fényszórója LED-es és a második szériára már utasülés és egy apró csomagtartó is került.

Széles színválasztékából mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt.

Elsőként a tajvaniak örülhetnek neki, de valószínűleg hamarosan Európában is találkozhatunk velük, a cég Berlinben és Párizsban közösségi robogóflottákat üzemeltet, igaz, itt csak bérelni lehet őket.

A motorokért Tajvanban 1300 dollárt, nagyjából 360 ezer forintot kell letenni az asztalra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük