A Samsung privát ügyfeleknek bemutatta összehajtható okostelefonját

Fotó: YouTube.com/IndVideos

Évek óta pletykálják, de mindeddig még nem érkeztek rugalmas, összehajtható okostelefonok. A szóbeszéd szerint azonban az idei CES-en a Samsung egy prototípust bemutatott január 10-én a VIP látogatóknak.

Mivel kiemelten privát esemény volt, csak az elbeszélések alapján tudhatunk némi részletet. Ezek szerint a Samsung Display két különböző paneltípust mutatott be, amelyek mérete 7,3 colos, különbözőségük az összehajtás módjában van.
Az egyik könyv alapján működik, egyszerűen becsukni lehet, míg a másikat kifelé kell hajtani. Előbbi a jelentések szerint közel úgy kezelhető, mint egy papírlap, akár 1 milliméteres rádiuszú hajtást is elbír, utóbbinál állítólag 5 milliméteres rádiusszal lehet számolni.

A Samsung Galaxy X-ként pletykált készülék
Fotó: The Indian Express

Állítólag elsőként az összehajtós modellt adják ki, a külső kijelzős készülék esetében kissé problémásabb a kidolgozási és gyártási folyamat. Bár előbbi esetében is jócskán neki kell feszülnie a Samsungnak, állítólag jelenleg azon dolgoznak, hogy a megjelenítő elviseljen kétszázezer nyitási ciklust, ez a számítások szerint elegendő lenne a készülék egész használata alatt, hiszen ez 10 éven át naponta több mint 50 nyitást és becsukást jelent.

A megjelenés kapcsán azt pletykálják, hogy valamikor idén tavasszal befejezik a szükséges panel fejlesztését és ősszel kezdenek a gyártásba, egyesek azt állítják, a CES-en a Samsung 2019-et jelölte meg határidőnek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük