Dupla kamerával és kijelző alatti ujjlenyomat olvasóval érkezik ez a tablet

Ahogy az okostelefonok, úgy a táblagépek piacán is nagy a verseny, bár hatványozottan igaz, hogy amilyen okostelefonunk van, többségében ugyanabból a családból választunk tabletet is, így a gyártóknak leginkább az okostelefon piacon kell meggyőzniük a felhasználókat.
Ennek ellenére igyekeznek a tabletekkel is elbűvölni bennünket, a Samsung soron következő újdonsága sok frissítést tartalmaz, bár ezek egyike sem elegendő ahhoz, hogy feladjam iOS vénám. Azért lássuk, mit alkottak!

Ami a külsőt illeti, a készülék 10,5 colos, 2560 x 1600 pixel felbontású super AMOLED kijelzőt kapott 16:10-es képarány társaságában. A hátoldali kamera duplázódott, a fő szenzor 13 megapixeles, míg társa egy ultraszéles látószögű optika lett. Az előlapi kamera 8 megapixelesre sikeredett. A kijelző alá beépítésre került az ujjlenyomatolvasó az adataink védelme érdekében.

A táblagépet Qualcomm Snapdragon 855-ös processzor hajtja, kapható lesz 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel, továbbá 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel felszerelt változat is, mindkettő microSD-kártyával bővíthető. Az akkumulátor 7040 mAh-s, a készülékhez járó S Pen pedig 0,35 mAh, amelyet 10 perc alatt pikk pakk teljesen fel lehet tölteni.

Mivel támogatja a Samsung DeX rendszerét, a hozzá illő billentyűzettel akár számítógépként is használhatjuk.

A Samsung Galaxy Tab S6 érkezése már csak azért is meglepő, mert aki nyomon követi a Samsung életét tudja, hogy a Galaxy Tab S4 2018 augusztusában érkezett, idén áprilisban pedig kiadásra került a Galaxy Tab S5e. A fél éves különbség még nem számít akkora furcsaságnak, ám Galaxy Tab S5 nem érkezett a kettő között. A Samsungnál kissé összekuszálódhattak a dolgok, sebaj, majd idén kiadják a sima Galaxy Tab S5-öt. Erre most augusztus 7-én érkezik a Galaxy Tab S6. De hol van az S5?
Erre a kérdésre nem tudjuk a választ, az viszont biztos, hogy a Galaxy Tab S6 augusztus 7-től elérhető két fajta kék és egy rózsaszín árnyalatban, a gyártó által belőtt árak a következőképp alakulnak:

  • 6/128 GB-os változat: 649 dollár (kb. 190 ezer forint)
  • 8/256 GB-os változat: 729 dollár (kb. 214 ezer forint)

1 comment

  1. Pingback: Dupla kamerával és kijelző alatti ujjlenyomat olvasóval érkezik ez a tablet – Mobilkor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük