Amit a Samsung következő szériájáról már tudunk

Samsung S11 koncepció
Fotó: Tech Configurations

Alapjában véve Apple pártiak vagyunk, de mindig érdekes szemügyre venni a konkurenciát és annak alkotásait. Az Apple nagy riválisának tartott Samsung 2020 elejére ígéri legújabb csúcskészülékét, a Galaxy S11-et. A termékcsaláddal kapcsolatban jó néhány híresztelés szárnyra kapott már, többek között a megbízhatóságáról ismert Evan Blass is megemlítette a modellt. Egyik Twitter-bejegyzésében azt fejtegeti, milyen Samsung Galaxy S11 modellek érkezhetnek. Blass úgy tudja, az iPhone-hoz hasonlóan a Hubble kódnév alatt futó S11-ből is három különböző méret kerül kiadásra.
Ezek valószínűleg a következők lesznek:

  • Galaxy S11 6,7 colos méretben
  • Galaxy S11+ 6,9 colos méretben
  • Galaxy S11E 6,2-6,4 colos méretben

Blass értesülései szerint mindhárom modell ívelt kijelzővel érkezik.
A Galaxy S11E és a Galaxy S11 sima LTE és 5G képes változatokban is kaphatóak lesznek, míg a Galaxy S11+ csak 5G támogatással érkezik.

Egy újabb Samsung S11 koncepció
Fotó: LetsGo Digital

A modellek kapcsán már hallottunk pletykákat korábban is, amelyek elsősorban a kamerát és a processzort érintették. Előbbi kapcsán már hallani lehetett olyan híreket, melyek szerint a Samsung a Xiaomivel közösen fejlesztett, 108 megapixeles, 5x-ös optikai zoomra képes periszkópkamerával megtámogatott szenzort építi majd be az új modellekbe, de mint kiderült, ez a hír mégsem igaz. Ice universe már úgy értesült, hogy a Xiaomi Mi CC9 Próban debütált szenzor egy második generációs változata kerül majd az új Galaxy S11-be.
A kamera kapcsán hallani lehetett már a sorozat egyik nagy újításáról, a Space Zoomról. Állítólag ez egy olyan új fotózási mód, amellyel kifejezetten az éjszakai égboltról tudunk majd kiváló fotókat lőni.

Fotó: Tech Configurations

A processzor kapcsán úgy tudni, hogy a jól bevált Exynos 9830-as és Snapdragon 865 processzorokkal is elérhetőek lesznek a készülékek, továbbá a Samsung az AMD-vel közösen külön GPU-t is fejleszt. Ezzel összefüggő pletykák szerint az új modellek 12 GB RAM-mal érkezhetnek.
Végül a Galaxy S11 akkumulátora is terítékre került. Egy szivárogtatás az EB-BG980ABY modellszámú akkumulátor tanúsítványát tartalmazza, amely a G980 kóddal ellátott Samsung modellbe kerül majd. Mivel a Galaxy S10e az SM-G970-es kódszámot kapott, kilogikázták, hogy az SM-G980 csakis a Galaxy S11e-t takarhatja.

Az akkumulátorról kiszivárgott fotón kivehető, hogy egy 3730 mAh-sról lehet szó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük