A legjobb app-ek sulikezdésre

tired-stressed-graduate-f-011

Szeptember elsejével – a legtöbb- tanulónak becsengetnek az iskolába. A XXI. század diákjai igazán szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen rengeteg alkalmazás könnyítheti meg számukra a tanulást. Persze a játékos agytorna feltétele  a megfelelő módszer (esetünkben app) ismerete.  Ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos alkalmazást, amiknek segítségével könnyen felkészülhetsz a “gyilkos” tantárgyakból.

 

Történelem 

comp_history

 

Az NTK puskatár elnevezésű program főleg azoknak ajánlott, akik most készülnek az érettségire.  A puskatár elsősorban a történelmi események elsajátításában segít, ráadásul lehetőséged van minden eseményt a saját jegyzeteiddel bővíteni, a keresővel pedig könnyedén ellenőrizheted a tudásodat.

A Magyar História  app természetesen a magyar töriben nyerő. Az applikáció hazánk történelmi eseményeit dolgozza fel híres  alakok életének és politikai karrierjének elemzésén keresztül. Tehát mindazoknak hasznos lehet, akiket érdekel a történelem.

 

Matematika

ar134333692738348

 

 A PhotoMath  alkalmazás egy szempillantás alatt megoldja a matematikai példákat. Az ingyenes alkalmazás ( hihetetlen, de igaz) bármilyen matematikai egyenletet megold, csupán annyit kell tennünk, hogy letöltjük az alkalmazást, majd a kérdéses képlet elé tartjuk a telefonunkat.

Idegen nyelv

2011_11_21_nyelvtanulas_0

 

Ha körülnézünk az interneten szinte mindenhol jó kis fordító programokra bukkanunk, amik a következők: az iPhone-osoknak a Translate Professional-t ajánljuk, ami nemcsak lefordítja, de fel is olvassa a lefordított szöveget, ráadásul offline módban is lehet használni. Míg Androidosoknak a NyxCore bizonyul a legjobbnak. Sajnos ez az app nem működik offline.

Természetesen a Duolingo nem maradhat ki a körből, hiszen az app segítségével valóban játékosan bővíthetjük szókincsünket, nyelvtani tudásunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük