Tesla már 1896-ban szabadalmaztatta az ózongenerátort

Nikola Tesla 1896-ban kapott szabadalmat az “ózontermelő készülék” elnevezésű találmányára.

Mivel az ózonnal történő fertőtlenítés környezetbarát, vegyszermentes tisztítás, az ózongenerátor készülékek azóta is nagy népszerűségnek örvendenek. Sőt, az ózonkezelés ma már nagyon elterjedt, széles körben alkalmazott légtisztító, fertőtlenítő eljárás. Lakásokban, gépjárművekben, ipari épületekben, éttermi konyhákban, orvosi rendelőkben, öltözőkben és konditermekben, de még medencékben, élelmiszerek tárolására használt helységekben is, és minden olyan helyen használható, ahol szükséges a kórokozómentes környezet, a jó és tiszta levegő.

Ózongenerátort ma már bárki építhet saját maga is, például e DIY video alapján, vagy vásárolhat egyet készen.

A legnépszerűbb ózongenerátor készülékek tulajdonságairól webshopunkban nyújtunk bővebb tájékoztatást.

Kerámia ózongenerátor lap ózongenerátor készülékbe

Ózongenerátor háztartások számára
Az otthon az a hely, ahol a leginkább biztonságban érezhetjük magunkat, bár az otthonunkban is találhatóak kórokozók, penész, poratka és az ágyi poloska. Mennyivel egyszerűbb lenne egy gombnyomással tartósan megszabadulni ezektől is, ugye? A háztartások számára ajánlott ózongenerátorainkkal vegyszermentesen fertőtleníthető minden helyiség. Az ózon megsemmisíti a szagmolekulákat, ami különösen előnyös pl. dohányzó családtag vagy lakásban tartott kisállat esetén; valamint a szőnyeg, a kanapé és a matracok láthatatlan ellensége, a poratka és az ágyi poloska is kiűzhető.

Ózongenerátor irodák számára
Egy zárt közösségben gyorsabban terjednek a kórokozók, az elhasználódott levegő pedig rontja a teljesítőképességet. Irodák számára ajánlott ózongenerátorainkkal a levegőben és a különböző felületeken (asztalok, mosdók, étkezők) jelen lévő kórokozók eltűnnek, miközben megszűnnek a kellemetlen szagok, és csak a friss, tiszta levegőt érezni. A folyamatos légtisztítás nem utolsó sorban jótékonyan hat a teljesítőképességre is.

Ózongenerátor hotelek számára
Ott, ahol a legtöbb ember megfordul naponta, nem árt egy olyan ózongenerátor készülék, amely biztosítja a levegő tisztaságát, és megakadályozza a kórokozók megtapadását. Hotelek és szálláshelyek számára ajánlott ózongenerátor berendezéseink leszámolnak a kórokozókkal, a penészgombával és az ágyi poloskával, miközben biztosítják a helyiségek szagtalanítását. Az ózongenerátorok fertőtlenítő ereje nagyságrendekkel hatékonyabb és gyorsabb, mint a klórral történő fertőtlenítés, miközben semmilyen kellemetlen szagot nem hagy maga után.

Ózongenerátor gépjárművek számára
A lakásunk és a munkahelyünk mellett az autónkban töltjük a legtöbb időt, így kiemelten fontos a gépjármű higiéniájának megtartása is. Mivel ez egy kisebb zárt tér, különösen fontos, hogy a klímaberendezés is rendszeres fertőtlenítés alá essen. A gyermekeinket is szállító járművekhez ajánlott ózongenerátoraink hatékonyan fertőtleníti a klímát, leszámol az utastérben és raktérben megtapadt kórokozókkal és gombákkal, valamint lebontja és semlegesíti a kellemetlen szagokat.

Ózongenerátor üzemek számára
Nagyobb helyiségek, raktárak, logisztikai központok levegőjének és felületeinek, raktárainak hatékony fertőtlenítésére és szagtalanítására is léteznek ózongenerátor berendezések. A gáz halmazállapotú ózon gyorsan eljut még a legelérhetetlenebb részekhez is, így garantált a baktériumok, a gombák és kellemetlen szagok teljes körű megszüntetése.

Ózongenerátor mezőgazdaságok számára
Állat- és növénytermesztés során egyaránt számtalan kórokozóval és kellemetlen szaggal kell számolnunk, amelyek megszüntethetőek úgy, hogy sem állataink, sem növényeink nem sérülnek közben. Mezőgazdaságok számára ajánlott ózongenerátorainkkal hatékonyan szabadulhatunk meg a baktériumok, vírusok, gombák és különböző élősködőktől, miközben semlegesíthetjük a kellemetlen szagokat.

Vízfertőtlenítés ózonnal
Vizes tartályok, akváriumok és medencék fertőtlenítésére alkalmas ózongenerátor berendezések is léteznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük