Ez az okostelefon kamera a legrondább, de egyben a legjobb is!

A DxOMark időről időre összeméri a legújabb okostelefon modellek kameráit, hogy kiderítse, melyik eszköz rendelkezik a legjobbal.
A nemrég bemutatott, egyébként szerintem kritikán aluli kameraszigettel rendelkező Huawei Mate 30 Pro jött és azonnal győzött is.

A Huawei újdonsága a Samsung Note10+ 5G készülékének kameráját lökte le a csúcsról, utóbbi augusztusban került a ranglista élére. A Samsung hiába az Apple-t jelöli meg legnagyobb riválisának, a kamera tekintetében a Huawei a legnagyobb mumus számukra, hiszen ugyanígy, tavaly tavasszal a Galaxy S9+ szintén csak egy hónapig élvezhette a dicsfényt és az első helyet, majd jött a Huawei P20 Pro és letaszította a trónról.

A Mate 30 Pro összesen 121 pontot kapott a DxOMark csapatától, a győzelem legfőbb indoka a készülék alacsony fényviszonyok melletti alacsony zajszinttel készített fotóinak elképesztő minősége. Még az igen kicsinek mondott 3x-os zoom sem lehetett az első hely ellen. A Huawei továbbra is a Leicával együtt fejleszti a kameráit, a cég neve pedig már önmagában is győzelem.

A készülék hátlapjára összesen három darab kamera került: egy 40 megapixeles (f/1.6) főkamera, egy 40 megapixeles szuperszéles látószögű optika (f/1.8) és egy 8 megapixeles (f/2.4) telefotós optika. Az előlapi kamera 32 megapixeles.

A Huawei Mate 30 Pro egyébként 6,53 hüvelykes, mindkét oldalra hosszan lenyúló, oldalsó gombok nélküli képernyővel, Kirin 990 chipsetel és 8 GB RAM-al érkezett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük