Lesz Touch ID a többi Apple eszközben is?

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy az iPhone 6s-be minden eddiginél jobb Touch ID kerülhet, a technológiáról máris újabb hírek röppentek fel. Tajvani beszállítói pletykák szerint megkaphatja a Touch ID-t a következő generációs MacBook Air és MacBook Pro, illetve a Magic Trackpad és a Magic Mouse is.

Magic Trackpad

Magic Trackpad

A pletyka szerint a MacBook esetében a trackpad fölé, a perifériák esetében pedig egyből az eszközbe kerül majd a Touch ID integrálásra. A trackpad fölé való elhelyezést azért egy kicsit nehéz elképzelni, ugyanis a jelenlegi modelleken sincs túl sok hely a trackpad fölött, a hamarosan érkező 12 hüvelykes verzión pedig még annyira se lesz.

martin-hajek-macbook-air-1

A megoldás az lenne, ha a trackpadbe integrálnák az olvasót. ID érintőképernyőbe integrálását lehetővé tévő szabadalmakkal rendelkezik már az Apple, innen pedig már nincs messze a trackpadbe építés.

A laptopok és asztali gépekbe történő integráció pedig biztosak vagyunk benne, hogy tovább pörgetné az Apple Pay amúgy is szépen szárnyaló szolgáltatását, lehetővé válna a gyors és egy érintést igénylő online vásárlás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük