Elérhető az iOS 8.3 beta 2

Két héttel az iOS 8.3 beta 1 megjelenése után az Apple a fejlesztők számára elérhetővé tette az iOS 8.3 második bétáját is.

Újdonságok

A 8.3 beta 1-hez képest az alábbi újdonságokkal találkozhatunk:

  • Az iBooks app verziója a 8.3 beta 1-ben meglévő 4.2 (2654)-ről 4.2 (2655)-re, a Podcastok app verziója pedig 2.2.1 (740.18)-ról 2.2.1 (740.32)-re frissült.
  • Új nyelvek Sirihez (magyar sajnos egyelőre nincs): dán, holland, indiai angol, új-zélandi angol, szingapúri angol, brazíliai portugál, orosz, svéd, thai, török.
  • Kimondottan sok, új emoji karakter került a rendszerbe.

iOS-83-beta-2-emoji

  • Ráadásul a “bőrszín” a legtöbb emoji ikon esetén hosszan lenyomva változtatható:

iOS-8-3-beta-2-emoji-borszinek

  • Az óra emoji már Apple Watch lett és több Apple termék ikonja is, mint az iPhone és iMac is változott (vagy megjelent):

iOS-8-3-beta-2-emoji-Apple-ikonok

Továbbra is fontos szempont, hogy aki nem fejlesztő, annak az iOS előzetes verzióit nem feltétlenül érdemes használnia.

Eddig egyik új iOS rendszer megjelenési ideje sem ismert pontosan, igaz, az iOS 8.2-t páran márciusra várják. Azonban újabban többen vannak, akik a 8.2 megjelenését az Apple Watch-al egyszerre tippelik, hiszen egyik fontos újdonsága a WatchKit támogatása.
Időközben már felmerült az a pletyka is, hogy az iOS 8.3 márciusban jelenik meg, de ugye ez a fenti 8.2-es, áprilisra várt megjelenés miatt lehetetlen. Az iOS 9 megjelenési idejéről is folynak már a találgatások, egyesek szerint az Apple nyártól majd nyílttá teszi az előzetes verziókat, ezzel is segítve a hibák megtalálását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük