iPhone 6 vs. Galaxy S6: igen sok a hasonlóság

Az Apple az iPhone 6 készülékét tavaly szeptember elején mutatta be a nagyvilágnak. Sokaknak nem tetszett a kiálló kamera, a nagy méret, és a lekerekített készülékház, de ezek ellenére is kelendő darab a piacon. Fél év elteltével a konkurens mobilgyártó a Samsung is frissítette a Galaxy család terméket egy új gyermekkel, ez lett a Galaxy S6. Vagy inkább az iPhone 6 kis tesója? Mert hogy hasonlóság azért van bőven.

01

Kezdjünk is bele a hasonlóságokba. Elég csak ránézni a képre és az is látja aki nem akarja, igen teljesen iPhone 6 külleme van az S6-nak. A Samsungnál mindig a hátlapra tették a hangszórókat, mert ugye azt állították, szebben szól, ha a hátlapba építik. Tessék, most a készülék aljára került , méghozzá pont azonos oldalra, mint az Apple készülékénél. A headset csatlakozó az ugyebár headset csatlakozó, de mondjuk felcserélhették volna a hangszórót és a csatlakozót. De nem csak itt van hasonlóság, ott van még az antenna csík, mely szintén hasonló kinézetre.

02

2015-re a Samsung is belátta, hogy a silány műanyag felhasználással fel kell hagyni a prémium kategóriánál, szerencsére már a közép kategóriába is bevezette – Galaxy A3 és A5 – így az S6 fém alapokra épülő üvegborítású készülék lett, Gorilla Glass 4-es besorolással. Állítólag sokkal karc és ütésállóbb mint az elődei. Ennek okául az akkumulátor ugyanúgy beépített lett, mint az Apple készülékekben.

A memória felosztásban is változtatott a Galaxy S6 gyártója, így a trendek szerint már nem bővíthető a memóriája, és elhagyták a 16 Gb tárhellyel szerelt opciót. Helyette van 32, 64 és 128 GB tárhellyel szerelt készülék. Majdnem mint az Applenél, ott ugyebár 16, 64 és 128 GB-os opció létezik.

Az Apple szeptemberben bemutatta a mobilfizetés új szolgáltatását, mely egyedülálló volt akkor a piacon. Ezt az Android sem hagyta tétlenül és természetesen a Samsung sem. Létrehozta a Samsung Pay szolgáltatását, melyet az Apple ellen terveztek. Szintén ujjlenyomatunkkal együtt tudunk csak fizetni, ez biztonságba tudja adatainkat, már ha megfelelően működik a Samsung ujjlenyomat olvasója.

A Samsung szakemberei nem csak a készüléket, hanem a tartozékok közül a headsetet is frissítették, kitaláljátok mi lett az alapja az újításnak? Igen, az Apple által gyártott EarPods.

Tom Eliott a Twitter csatornáján osztotta meg a következő képet, mely elárulja miben is hasonló a két nagyágyú:

04

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük