HomeKit: júniusban érkeznek az első eszközök

Nem olyan rég felreppent a hír, mely szerint kulcsfontosságú szoftverelemek komoly hibái kényszerítik az Apple-t, hogy a HomeKit eszközök tervezett nyári rajtját kitolják. A vállalat múlt héten azonban cáfolta ezeket az állításokat és kijelentették, a kompatibilis eszközök a várakozásoknak megfelelően júniusban útjukra indulhatnak.

apple_homekit
“A HomeKit-program csak néhány hónapja elérhető és már több tucat partnerünk van, akik vállalták, hogy piacra viszik a platform kiegészítőit, és már nagyon várjuk az első darabokat a jövő hónapban” – mondta Trudy Muller, az Apple szóvivője.

homekit-logo
A tavalyi WWDC-n leleplezett HomeKit az egyik ígéretes, jövőbeli iOS termék, melynek segítségével az iPhone, iPad és iPod Touch tulajdonosoknak lehetőségük van a kompatibilis háztartási berendezések és eszközök (pl. villanykapcsolók vagy a termosztátok) csatlakoztatására, irányítására és ellenőrzésére. A HomeKit előjegyzéseket már tavaly novemberben megkezdték, az ügyfelek pedig olyan egyedi funkciókra számíthatnak, mint például az intelligens hangvezérlés Sirin keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük