Csökken a Galaxy S6 és az S6 Edge ára

gs6

A Samsung is közzétette negyedéves pénzügyi jelentését, mely nem kecsegtet számukra pozitív számokkal, meg ugye jönnek az új telefonjainak megjelenése, így csökkenni fognak a Galaxy S6 és a Galaxy S6 Edge hivatalos árai. 

Mint kiderült a Samsung negyedéves jelentéséből, messze elmaradnak a számok az előre megjósoltaktól. Dél-koreai óriás 41,7 milliárd dolláros forgalmat generált, melyből az üzemi nyereség értéke 5,93 milliárd dollár. Ami jó hír, hogy mindkét szám magasabb mint amivel az előző negyedévben zárt, ellenben a remélt szinttől alul maradt. A hírek szerint nem a telefonos vonalban erősödtek a számok, leginkább a TV-s szektor és a chip gyártás (processzorok, memóriák) lendítették fel a piacot. Ez köszönhető az Apple féle együttműködésnek, hiszen az új iPhone 6s verziókban már ezek a processzorok kapnak helyet.

s6s6edge1

Mivel augusztus 13-án két új csúcsmodell fog érkezni a Samsung kínálatában (Galaxy Note 5 és a Galaxy S6 Edge+) így kénytelen lesz a jelen csúcs készülékek árain karcsúsítani. Az eddig jól stagnált árazás így talán még felhasználóbarátabb lesz. De nem csak ezen modellek megjelenése miatt kényszerül a Samsung árcsökkentésre, hanem a Xiaomi, a Huawei és a HTC miatt is, hiszen ezen gyártók készülékei a jelen álláspont szerint igenis nagy példányszámokban mutat eladási szintet.

Már tavaly is kritizálták a céget a Galaxy S5 megjelenésekor, hogy még mindig műanyagot használ a készülékgyártásnál, sőt a felső kategóriában már igencsak időszerű volt a prémium anyagok használata, ezt már a Galaxy S3 megjelenése óta ragozták a fórumokon, de 3 év után beadta a derekát a Samsung és áttért az alumínium és az üveg kompozíció használatára. Szerintünk egy kicsit későn, ez látszik az eladási számokon is!

#icuccok #samsung #galaxys6 #galaxys6edge

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük