Hogy lehet élni egy 16 gigás telefonnal?

Még májusban felröppent a pletyka, mely szerint az Apple nem ad ki 16GB tárhelyes iPhone 6s készüléket. Ennek oka, hogy annak idején rengeteg támadás érte a vállalatot, mikor 16GB tárhelykapacitással is kiadta az iPhone 6-ot, hiszen az új telefon fényképezési és videókészítési tulajdonságához, valamint a játékok helyigényéhez már lényegesen nagyobb tárhelyre lenne szükség.

iPhone-6s-3D-Touch

Ennek ellenére az Apple 16GB-os iPhone 6s-t is gyártott, tekintve, hogy korábbi felmérések eredményei szerint az iPhone felhasználók megdöbbentően nagy többsége a legkisebb elérhető tárhellyel vásárolja meg telefonját. Oka a kisebb tárhely olcsóbb hozzáférhetőségében rejlik, sokan akkor is a 16GB-s változatot veszik meg, ha folyton szívnak a kis tárhely miatt. Hiszen az előtelepített szoftverek és fájlok a legtöbb esetben a beépített tárhely legalább 33%-át teszik ki, ezzel pedig nem sok élvezni való marad a telefon memóriáját illetően. Hiszen ma már rengeteg fotót készítünk, számtalan applikációt töltünk le, csomó csevegő programot használunk, ezek pedig mind-mind jócskán megterhelik a készülék tárhelyét.

iphone6-app

Aki mégis a 16GB mellett dönt/ött, jól figyeljen, igyekszünk pár tanácsot adni ahhoz, hogy minél inkább ki tudják élvezni telefonjukat állandó bosszankodás nélkül, mert például nincsen helyük egy fontos pillanatban ellőni kívánt fotóhoz.

Szabadítsd meg az iPhone-od a fotóktól!

Nem 16 gigás a készülékem, mégis bosszankodtam az állandó “Nincs elég tárhelyed” típusú üzenetektől. Végül utánajártam az okának és meglepődtem: mintegy 1200 fotót tároltam a készülékemen, nem beszélve a legalább 32 különböző hosszúságú videóról. Ezeket lementve és letakarítva máris csomó helyem felszabadult. De használhatod az iCloud, vagy éppen pl. a Google Photos és Flickr szolgáltatásait is.

iCloud

Így bármikor könnyedén hozzáférhetsz a fotóidhoz anélkül, hogy a telefonod memóriáját terhelné.

Használj zene streaming szolgáltatást!

A zene a fotók és videók mellett a másik fő tárhely gyilkos, de erre is van megoldás.

apple-music

A zenei streaming szolgáltatás esetében -mint amilyen az Apple Music is- havi díjért cserébe egy teljes zenei könyvtárhoz, több millió dalhoz férhetsz hozzá, amelyeket tárolás nélkül lejátszhatsz.

Használd a Safari-t, ahol és amikor csak lehet!

Minthogy az applikációk számos része internet alapú, ahelyett, hogy letöltesz egy appot, keress pl. a Google keresőben, fordíts egy online fordító programmal, és így tovább.

safari

Mivel a Kedvencek közé bedobálhatsz, amit akarsz, a gyakran használt tartalmakat a Safari kezdőlapjáról bármikor előhívhatod.

Csak az igazán kihasználható játékokat töltsd le!

Sokan játszunk unaloműzésként, ezek közül csak azokat hagyd meg a készülékeden, amelyekkel tényleg nap, mint nap játszol és amelyek nem demo változatok.

Csak akkor tölts le könyvet, ha tényleg el is olvasod!

Használod az iBooks vagy Google Books könyvtárat?

iBooks

Érdemes tudni, hogy a könyvek mérete általában körülbelül 2 MB, a speciális funkciókat, például hang- vagy képanyagot tartalmazó könyvek mérete pedig még ennél is nagyobb lehet. Így csak azért nem éri meg letölteni könyveket, hogy “majd egyszer elolvasom”.

Szabadulj meg a felesleges tartalmaktól!

Biztosan van olyan applikációd, amit nem használsz, így azoktól szabadulj meg! A telefonod Tárhely és iCloud-használat menüpontja alatt található Tárhely kezelése részre lépve megnézheted, az egyes appok mennyi helyet vesznek igénybe és ezáltal szelektálhatsz, helyben lehetőség van az alkalmazás törlésére is.

Töröld az üzeneteid!

Sokan nem is tudják, az sms-ek és a letöltött csevegőprogramokban, mint a Viber és Facebook Messenger-ben tárolt üzenetek mennyi helyet vesznek el.

viber

Így amely üzenetek megtartása nem indokolt, töröld!

Ha megfogadod tanácsainkat, egészen biztosan egy csomó hely válik szabaddá készülékeden!

1 comment

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük