Melyik Apple termék méri négyszer pontosabban az időt, mint az iPhone?

Kevin Lynch, az Apple technológiai alelnöke egy új interjúban elárulta, hogy az Apple Watch pontosan négyszer jobb időmérő eszköz, mint az iPhone.

apple-watch-os-update

Első hallásra ez nevetségesnek tűnhet, hiszen a Watch és az iPhone össze vannak kötve, Lynch azonban elárult néhány érdekes trükköt ezzel kapcsolatban.

Az Apple az évek során 15 saját időszervert épített ki szerte a világon. Az úgynevezett “Stratum One” szintű szerverek lényege, hogy a Washington D.C.-ben található tengerészeti obszervatórium atom órájához vannak igazítva, amely atomóra az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának gyámsága alatt áll, biztosítva a pontos központi időt. Az Apple szerverei ezt közvetítik az iPhone-oknak, amelyek Bluetooth-on keresztül továbbadják a Watch-oknak. Mivel az Apple mérnökeinek figyelmét semmi nem kerülheti el, odafigyeltek a kommunikációkor fellépő időveszteségre, így ezt a Watch szoftvere korrigálja.

Apple-Watch-maxfieldla

Ráadásul az óra tartalmaz egy kristály hővezérelő oszcillátort, amely a hőváltozások miatt fellépő eltolódások kiküszöbölésére hivatott. A mérnökök külön odafigyeltek a “kismutató” pontosságára is, nagy sebességű kamerákkal tesztelték képkockáról képkockára, hogy egy “kattanás” valóban egy másodpercnek felel-e meg.

Így válhatott az óra négyszer pontosabb időmérő eszköznél az iPhone-nal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük