Hogyan szabaduljunk meg pár iPhone-unkat érintő bosszúságtól? Mutatjuk!

Biztosan veled is előfordult már, hogy találkoztál olyan kellemetlen helyzettel, amikor már a a századik extra lépést tetted meg egy elsőre egyszerűnek tűnő beállítás során, vagy éppen tehetetlenségedben már a szó szoros értelmében ordibáltál az iPhone vagy iPad készülékeddel. Hidd el, nem vagy egyedül ezzel, ugyanis van néhány nagyon bosszantó beépített iOS funkció, ám a jó hír az, hogy a legtöbbjük kikapcsolható, vagy a javunkra fordítható, mindösszesen néhány percnyi beállítást igényel.

Mutatjuk, melyek ezek!

1. MIKOR AZ IOS MEGKÉRDEZI, SZERETNÉL-E AZ ÚJONNAN ÉSZLELT WI-FI HÁLÓZATRA CSATLAKOZNI?

iphone-bossusag-wi-fi-csatlakozas

Oké, hasznos lehet, ha nem is tudtad, hogy azon a helyen egyáltalán van Wi-Fi. Normális körülmények között az iPhone vagy iPad automatikusan válthat az ismert hálózatokra – például az otthoni vagy irodai Wi-Fi-re, de ha sokat utazol, éppen egy játékban, videó nézésben vagy egy cikk olvasásában vagy benne, akkor elég idegesítő, hogy újra és újra feldobja a kérdést.

M E G O L D Á S

Beállítások > Wi-Fi > Kézi csatlakozás kikapcsolása

iphone-wifi

2. MIKOR AZ IOS MEGKÉRDEZI, VALÓBAN TÖRÖLNI SZERETNÉD AZ ADOTT E-MAIL-T?

Ma már folyamatosan e-mailezünk, a mindennapjaink szerves részét képezi, a telefonunkra, iPad-unkra is beállítottuk az összes levelezőnket, hogy mindig, egy kattintással naprakészek lehessünk. A kéretlen, nem érdekes leveleket pedig egy érintésre szeretnénk száműzni. Valóban törölni szeretnéd? IGEN! Felesleges köröket futtat velünk a rendszer, ha mégis rosszat töröltünk, a legtöbb esetben úgyis lehetőségünk lesz visszaállítani.

M E G O L D Á S

Beállítások > Mail, Kontaktok, Naptárak > Kérdezés törlés előtt kikapcsolása

iphone-e-mail-torles

3. MIKOR AZ IOS ÉRTESÍTÉSEKET KÜLD MÉG AKKOR IS, HA AZT EGYÁLTALÁN NEM AKAROD

Egyesek szeretik, ha nem zavarják őket vagy az iOS nem küld a különböző alkalmazások kapcsán értesítéseket pl. könyvolvasás, filmnézés vagy játék közben. Erre születette a “Ne zavarjanak” funkció.

M E G O L D Á S

Beállítások > Ne zavarjanak > Némítás “Mindig” vagy “Csak amíg az iPhone zárolva van” bekapcsolása

iphone-ne-zavarjanak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük