Nagyszerű iOS trükk: Mutatnál egy fotót az ismerőseidnek, de nem szeretnéd, ha átlapoznának egy másikra? Mutatjuk, hogyan akadályozd meg!

iPhone-photos

Biztosan veled is előfordult már, hogy mutattál egy-két fotót iPhone-odon ismerőseidnek és ők átlapoztak egy olyanra is, amit nem szívesen mutattál volna meg. Nos, ennek vége, ugyanis az iOS-ban létezik egy rejtett funkció, amely lehetővé teszi, hogy megmutassunk egy fotót anélkül, hogy az a bizonyos illető egy mozdulattal át tudna lépni a következő képre. Ez az Irányított hozzáférés, amely ideiglenesen letiltja az érintőképernyőt, vagyis nem tud senki kutakodni. Lássuk, hogyan működik!

  1. Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek >Irányított hozzáférés (legalul) bekapcsolása
    iranyitott-hozzaferes-eleres
  2. Adj meg a Jelkódbeállítások opción belül egy jelkódot vagy aktiváld a Touch ID-t
    IMG_3437
  3. Nyisd meg a Fotókat, válaszd ki a képet, amit meg szeretnél mutatni és a Home gombot gyorsan nyomd meg háromszor az Irányított hozzáférés aktiválásához.
  4. A bal alsó sarokban válaszd a Beállítások opciót
  5. A felsorolt lehetőségek közül válaszd az Érintést, majd kapcsold ki és nyomd meg a Kész gombot. A jobb felső sarokban található Indítás lehetőség kiválasztásával ha átadod a készüléket a másik félnek, már nem tudja a többi képet megnézni és az aktuális képpel sem tud machinálni.
  6. Az Irányított hozzáférés tiltásához nyomd meg újra háromszor a Home gombot , add meg a jelkódot vagy a Touch ID-t és nyomd meg a bal felső sarokban a Vége lehetőséget.
    iranyitott-hozzaferes

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük