1500 új emoji a Messengerben

Facebook-Messenger-emoji

Az online kommunikáció egyik fő tere, a Facebook Messenger 1500 új emojit kapott, amelyekkel még színesebben tudjuk kifejezni érzelmeinket. A ma már maximálisan “betűnek” elfogadott karakterek biztosan te is tapasztaltad, hogy nem mindenhol jelennek meg pontosan ugyanúgy, amely nem kis félreértésekhez vezethet. A Facebook erről a következőket nyilatkozta:

“Az emojik megváltoztatták azt, ahogy beszélgetünk egymással – legyen szó egy mosolygós arcról, ami azt mutatja hogy boldog vagy, egy felfelé mutató hüvelykujjról, vagy egy pizzáról ha éhes vagy, az emojik mókás és egyszerű módot adnak arra, hogy kifejezhesd magad ott, ahol a szavak már nem elegek – és az emberek imádják őket! Valójában az összes Messengeren küldött üzenet közel 10%-a tartalmaz legalább egy emojit. Ugyanakkor nem minden platform tartotta magát az emoji szabványokhoz a fejlődése során – ami azt jelenti, hogy néha a másik félnél nem az az emoji jelenik meg amit elküldtél.”

A közösségi oldal értünk van, ezért náluk nincs félreértésnek helye, az 1500 új emoji minden készüléken és minden platformon pontosan ugyanúgy jelenik meg.

De nem csak erre figyeltek, hanem arra is, hogy náluk is állítható legyen az emojik bőrszíne. Az Unicode 8.0-ban megjelenő opció mellett a nőket ábrázoló emojikra is nagy hangsúlyt fektettek:

“Diverzifikáljuk a nemeket egy kiegyensúlyozottabb elosztás létrehozása érdekében, ami jobban reprezentálja a világunkat. Most először, a Messenger emojik használatával láthatsz majd női rendőrt, futót, gyalogost, szörföst és úszót, és a jövőben folyamatosan bővítjük majd a listát.”

messenger-emoji-borszin messenger-emoji-nok

 

Az új emojik folyamatosan elérhetőek egy dedikált gombbal, amellyel gyorsan kiválaszthatjuk és elküldhetjük őket. Ezek az emojik csak a Messengerben érhetőek el, a máshol használt emojikat (viber, üzenetek, egyéb) nem írja felül. Ha nem látod őket, frissítsd a Messenger appot az alkalmazás áruházban.

Természetesen ki is tudod kapcsolni a hangulatjeleket, ehhez a Messenger alkalmazáson belül, az alsó sorban látható “Én” > Fényképek és média > Messenger-hangulatjelek opciót kell kikapcsolni. Itt tudod beállítani az alapértelmezett hangulatjelek színét is.

IMG_4415

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük