Tényleg True Tone kijelzőt kap az iPhone 7?

iphone-7-concept

Korábban már felröppent az a pletyka, hogy az iPhone 7 megkapja az új 9,7”-es iPad Pro True Tone kijelzőjét, az Apple a mostani hírek szerint pedig be is nyújtott egy új True Tone szabadalmat, feltehetően idén érkező új okostelefonjához.

apple-iphone-se-ipad-pro-event-verge-483_thumb

A 9,7″-es iPad Pro-ban debütáló technológia egy négycsatornás fényérzékelő segítségével állapítja meg a környezet fényviszonyait és annak megfelelően állítja be készülék kijelzőjének színhőmérsékletét.
Az új szabadalom szerint az Apple bővíteni szeretné a technológiát más eszközeibe is, az Amerikai Szabadalmi Hivatal a kérelmet múlt héten el is fogadta. Az itt feltüntetett technológia egy kicsit más, mint amit az iPad Pro-ban hoztak, de az eredmény majdnem ugyanaz.

“A színek a technológia felhasználásával olyanná válnak, mintha egy papírra nyomtatták volna. – nyilatkozta a vállalat.
A technológiai leírás szerint a kijelzőt bárhol fel lehet használni, beleértve a kis kijelzőket is, mint amilyen az Apple Watché.

true-tone-iphone

Az új “Real True Tone” képernyő automatikusan igazodik a fényviszonyokhoz, például erős fényű környezetben maximalizálja a kijelző fényerejét a jobb olvashatóság érdekében.

true-tone-iphone7

Mivel az Apple mindig a tökéletes képmegjelenítésre törekszik, könnyen elképzelhető, hogy hamarosan egy iPhone-ban is üdvözölhetjük a képernyőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük