A Facebook Messengerbe is megérkeztek a 24 óra alatt eltűnő képek és videók

messenger-nap

Már a Facebook által felvásárolt Instagram is megkapta a Snapchat irigyelt, eltűnő kép és videó funkcióját, most pedig a Messengerre is megérkezett az opció az új 92.0-s verzióval.

Az alkalmazást frissítve már láthatjuk is a változtatást.

Posztolni így tudunk:

  • Alul, középen megnyomjuk a kék keretes gombot, vagy egyszerűen lehúzzuk alulra az egész felületet, ezzel felbukkan ahol készíthetünk egy fotót vagy kiválaszthatunk egyet a már meglévők közül. Természetesen videót is lehet posztolni az Instagramnál megszokott 10 másodperces időkorláttal. Minden tartalom csak álló formátumban osztható meg.
  • A képre/videóra tudunk firkálni, írni, matricát elhelyezni.
    messenger-nap-media
  • A jobb oldalon található nyílra koppintva tudunk a megosztáshoz lépni, ahol lementhetjük a frissen kreált médiát az eszközünkre is. Eldönthetjük, hogy a Messenger-napbe bekerüljön-e a kreálmányunk, vagy csak bizonyos ismerőseinknek szeretnénk elküldeni. Utóbbinál azonban fontos infó, hogy ekkor már sima képként vagy videóként lesz elküldve, ami nem törlődik 24 óra múlva.
    messenger-nap-24-ora

A megosztott képek 10 másodpercig, a videók pedig azok hosszától függően látszanak, de maximum 10 másodpercig. A megosztott tartalom 24 órán keresztül lesz látható. A megosztott tartalmat csak a Facebook ismerőseink láthatják, de lehetőség van egyesek letiltására is, de ez csak úgy lehetséges, ha az adott személy már egy posztunkat látta, ekkor alul a kis profilképere koppintva tudjuk letiltani.

Fontos infó, hogy a funkció egyelőre csak iPhone-on működik, iPad-en nem.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük