Nagyágyú a drónok között: bemutatkozik a Phantom 4 Pro

Sokan a drónra még mindig egyfajta játékszerként tekintenek, de a Phantom 4 Pro mindent megváltoztat. Ez ugyanis az egyik legmodernebb gép, amely nem csak tudásával, de a kinézetével is mindenkit levesz a lábáról, nem hiába hívja a kreátor DJI „a valaha általunk tervezett legszexisebb drónnak”.

DJI.com

DJI.com

A Phantom 4 Pro 5 kamerát kapott, kettő a test alján, kettő az elején helyezkedik el, ezek mellett pedig van egy 4K főkamera is. A felvételek a 3-tengelyes gimbal kamera stabilizátornak köszönhetően vibrálástól mentesek, a fényképeket 12 MP-es Adobe DNG RAW formátumban lehet rögzíteni.

A könnyebb és biztonságosabb repülést biztosítja a fejlett Vision Positioning System (VPS) rendszer. A VPS mellett a drón másik két kiemelkedő és hasznos újdonsága az ActiveTrack és a Tap to Fly funkciók.
Az Active Track tulajdonképpen lehetővé teszi, hogy egy kijelölt, álló vagy mozgásban lévő tárgyon/személyen folyamatosan rajta maradjon a kamera. Ehhez csak a DJI GO alkalmazásra van szükségünk, itt tudjuk kijelölni a követni kívánt objektumot és a drón mindvégig rajta marad.

ActiveTrack funkció a gyakorlatban YouTube.com/DJI

ActiveTrack funkció a gyakorlatban
YouTube.com/DJI

A Tap to Fly funkció használata szintén a DJI GO alkalmazáson keresztül történik. Itt az élőképen ki tudjuk választani az elérni kívánt helyet, a drón dupla kattra elindul a cél felé, önállóan kikerülve az útjába kerülő esetleges akadályokat és önállóan képes vissza is repülni a kiindulási pontra.

Egy akadály önálló kikerülése YouTube.com/DJI

Egy akadály önálló kikerülése
YouTube.com/DJI

A Phantom 4 5350mAh-s, 4 cellás akkumulátora 28 perces repülést biztosít, az elődökhöz képest módosult az akksi elhelyezkedése, a drón súlypontja középre került, így a nagyobb sebességnél való repülés még biztonságosabb lett.

A DJI által készített összefoglaló videó a vizuális típusokban tökéletesen bemutatja  ezt a profi eszközt:

Információk és képek forrása: DJI hivatalos weboldal


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük