A játék fejlesztők szerint a felhasználók visszaélnek az App Store pénzvisszafizetési garanciájával

MacRumors

MacRumors

A játék fejlesztők egyre több felhasználói visszaéléssel találkoznak Dél-Koreában az Apple pénzvisszatérítési politikája kapcsán.
A The Korea Times-nak nyilatkozó játék fejlesztők elmondása szerint nem egyszer fordult már elő, hogy a felhasználók tovább játszanak a fizetős játékokkal, miután a játékra, vagy az alkalmazáson belüli vásárlási lehetőségre visszatérítést kérnek az Apple-től a pénz-visszafizetési garanciát kihasználva. Mivel az Apple nem hajlandó a visszatérítésben jogosultak kilétét felfedni, a fejlesztőknek nehéz blokkolni ezen felhasználók tartalomhoz való hozzáférését.
Két mobil játékot készítő cég is (Nexon és Longtu Korea) már többször kért az Apple-től listát azokról a felhasználókról, akik visszatérítésben részesültek, de a cég egyiküknek sem válaszolt.

“Nem értem az Apple politikáját, miért nem biztosítják még akkor sem azoknak a listáját, akik visszaélnek a rendszerrel, amikor ezzel már problémákat okoznak a játék piacon.” panaszkodott az egyik fejlesztő cég.

Miután az Apple nem hajlandó nekik segíteni, kénytelenek maguk kézbe venni a dolgokat és lenyomozni, majd blokkolni a csalókat. Ez azonban hosszadalmas folyamat.

Forrás: 9to5Mac
MacRumors


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük