A Samsung központjával szemben nyílik az első Apple Store Dél-Koreában?

Apple Store, Salt Lake City
George Frey/Getty Images

Még tavaly szeptemberben keltek szárnyra azok a pletykák, melyek szerint az Apple már építi első boltját a Szöul déli részén található Gangnam Station bevásárlónegyedben, szemben a Samsung központjával. Dél-Koreában, a Samsung és az LG hazájában ez lesz a cupertinóiak első üzlete.

Most az Apple a Reuters-nek meg is erősítette a híreket:

“Nagyon izgatottak vagyunk az első koreai Apple Store megnyitása miatt, hiszen ez a világ egyik legnagyobb gazdasági központja, és vezető szerepe van a telekommunikáció, valamint a technológia terén”.

Azt azonban nem kommentálták, hogy valóban a Samsung-al szemben építkeznének, ám egy helyi hírügynökség elmondása szerint “Szöul egyik déli negyedében” már folynak a munkálatok. Szóval mégis.

Gangnam Station, Korea
9to5Mac

Az első dél-koreai Apple-áruház megnyitása jelentősen hozzájárulhat az Apple helyi piaci részesedésének növekedéséhez (jelenleg ez 20%, míg a Samsung és az LG együtt 80 százalékos piaci részesedéssel bír), ám Bae Eun-joon, az LG Economic Research Institute elemzője szerint mind a Samsung, mind az LG kiépített egy stabil ügyfélkört a marketing és a szerviz tekintetében, így egyetlen Apple Store megnyitása nem változtatna a viszonyokon. Majd kiderül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük