Apple telefon lett az idei első negyedév legkedveltebb modellje. De vajon melyik?

Fotó: ActualApple

Habár az Apple nagy titokban tarja a modellek szerinti eladási számait, a Strategy Analytics által közzétett adatok szerint 2017 első negyedévében az Apple iPhone 7 volt a legelismertebb, egyben a legnagyobb számban eladott okostelefon. Ez nem kis teljesítmény, hiszen világszinten összesen 353,3 millió okostelefont adtak el az első negyedévben.
A becslések szerint az iPhone 7 az eladott okostelefonok 6,1, míg az iPhone 7 Plus 4,9%-át tette ki.

iPhone 7 Product Red
Fotó: Apple

Konkrét számokban ez az idei első negyedév során 21,5 millió eladott iPhone 7 és 17,4 millió iPhone 7 Plus készüléket jelent. Érdekesség, hogy az ebben az időszakban eladott 50,7 millió Apple okostelefonok közül a régebbi modellek csak alig több mint 10 millió darabot tesznek ki.

Az Apple sikerén talán meg sem lepődünk, ám a harmadik helyezetten már annál inkább. Valószínűleg mindenki egy Samsung készülékre számított, azonban az Oppo R9s lett a dobogós, amely az eladott okostelefonok 2,5%-át teszi ki.

Fotó: TechNave

“Az Oppo R9s világszerte 8,9 millió darabszámban kelt el az idei első negyedévben, ezzel 3%-os piaci részesedést vívott ki magának, így kiérdemelte a harmadik helyet. Az Oppo nagyrészt ismeretlen nyugaton, de a márka nagyon népszerű Kínában és Indiában is rohamosan terjed. Az R9s az OPPO 4G-s csúcsmodellje, amely olyan kulcsfontosságú funkciókkal rendelkezik, mint a dual SIM és az ujjlenyomat-olvasó.” – tette hozzá Neil Mawston, a Strategy Analytics ügyvezető igazgatója.

Az Oppo nyeresége egyértelműen a Samsung Galaxy Note 7 által elszenvedett veszteségének tudható be, a Galaxy S8 pedig még nem állhatott versenybe, hiszen csak a mostani negyedévben került forgalomba.

Kíváncsiak vagyunk, az iPhone 8 hogy szerepel majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük