Elhiszitek? A Samsung Galaxy Note 8 megverte az iPhone 7 Plust!

Fotó: Weibo

A Galaxy Note típus hallatán szerintem mindenkinek a Samsung brutális égése ugrik be a túlhevülő, kigyulladó Note 7-ekkel. A Samsung ennek ellenére nem ijedős fajta, ugyanis lázasan készülnek a Note 8 modell bemutatására. A készülék debütálását sokan a szeptemberi IFA-ra várták, ám a Samsungot ismerve nem szívesen közösködik az Apple-el (akik ugyebár szintén szeptemberben rántják le a leplet a 10. évfordulós mobilról és a 7s, 7s Plus készülékekről), ezért egyes feltételezések szerint korábban, már augusztus 26-án, New Yorkban megejtik a a dél-koreaiak a bemutatót. Egy-két napos csúszás a forrás szerint elképzelhető, de az augusztus végi dátum fixnek vehető.

A készülék a vállalat ígéretei szerint „jobb, biztonságosabb és nagyon innovatív” lesz, elég jó jel, hogy egyetlen Galaxy S8 kigyulladásról sem hallottunk eddig. Evan Blass tweetjéből kiderül, hogy hatalmas várakozásokkal teli a Samsung a készüléket illetően, hiszen házon belül csak Samsung Gr3at (great, azaz nagy/remek/kiváló) néven emlegetik. Ezzel nagy valószínűséggel arra utalnak, hogy a Note család újra felemelkedik és nagy lesz.

Az eddigi hírek szerint a Note 8 az első olyan készülékek egyike, amelyik megkapja a Qualcomm még be sem jelentett Snapdragon 836 processzorát, ám többen inkább a 835-öst várják.
Valószínűsíthető, hogy a phablet a Galaxy S8 féle Infinity Displayel érkezik, a kijelző az eddigi nem megerősített specifikációk szerint várhatóan 6,4 colos és extra vékony lesz.

Hátoldalán kettős lencséjű 12 MP-es kamera kap majd helyet és árban az S8 mellett szorosan foglal helyet.

Ezt a magas vételárat ki is érdemli a BGR szerint, hiszen úgy gondolják, az egyik legimpozánsabb csúcstelefon lehet az iparág történetében. Ezt egy benchmark teszt is igazolni látszik, amelyben az Apple iPhone 7 Plus és egy SM-N950F típusjelű készülék vett részt. Utóbbiról a bennfentesek tudni vélik, hogy az elnevezés a Note 8-at takarja.
A böngészőteljesítményt mérő HTML5Testen az Android 7.1.1 Nougatot futtató telefon elképesztő 488 pontot kapott, míg az iPhone 7 Plus (amely az iOS legutolsó publikus változatát futtatja) 415 pontot.

 

HTML5Test.com

Persze a Samsungnak élesben is bizonyítania kell újdonságának erejét és megbízhatóságát, ami nem lesz könnyű, mert rengeteg felhasználó csalódott a Note 7 fiaskó után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük