Akár 1 GB plusz tárhely az iOS 10.3.3-mal? Igen!

Az iOS 10.3.3 azon felül, hogy egy fontos biztonsági frissítést tartalmaz, még akár 1 GB tárhely felszabadításával is megörvendeztetheti azt, aki telepíti. De miről is van szó pontosan?

Ugyebár a nagy helyet foglaló frissítéseket nem szívesen telepítik a felhasználók, márpedig az új funkciókat és fejlesztéseket tartalmazó firmware mindig plusz tárhelyet vesz igénybe és ez a 16 GB-os eszközöket használók számára különösen rossz hír. Az iOS 10.3.3-mal az Apple azonban az előzőekkel ellentétes megközelítést alkalmaz.

Ez a Redmond Pie saját, házon belüli tesztjeiből is egyértelműen látszik. Egy 128 GB-os iPhone 7 Plus készüléken iOS 10.3.2-ről iOS 10.3.3-ra történő frissítés náluk további 1 GB szabad tárhelyet eredményezett.

A Redmond Pie tesztjének eredménye

Azonban mindenki figyelmét fel kell hívnunk arra a sajnálatos tényre, hogy nem szabályszerű ennek működése az összes készüléken és firmware verzióban. A felszabadult tárhely mennyisége az iOS 10.3.3 telepítéséhez használt iOS eszköz típusától és az adott eszközön jelenleg telepített iOS verziótól is függ. Nyilvánvaló, hogy akik a legmagasabb tárolókapacitású készülékkel rendelkeznek, nagy valószínűséggel azok kapják vissza a legtöbb kiegészítő helyet. De azért érdemes próbálkozni.

Természetesen mi is tettünk egy próbát: iOS 10.3.2-t futtató 32 GB-os iPhone 7 készülékre az iOS 10.3.3 telepítését követően minimálisan, de szabadult fel némi tárhely.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük