Az Apple által kiadott firmwareből kiderül az iPhone 8 végleges kinézete!

A múlt hét végén az Apple kiadta a decemberben megjelenő HomePod korai firmware-t, amelyben megbújtak az iPhone 8 végleges kinézetére vonatkozó utalások.

A forráskódban böngésző Steven Troughton-Smith fejlesztőnek hála megismerhetjük az iPhone 8 sematikus ábrázolását, amely megerősíti a pletykákban folyamatosan szereplő széltől szélig OLED kijelzőt.

A forráskód emellett több utalást is tartalmaz egy bizonyos infravörös arcfelismerésre vonatkozóan a BiometricKit keretrendszeren belül. Legalábbis erre utal a firmwareben használt “BKFaceDetect” elnevezés. Ez alátámasztja azokat a felvetéseket, melyek szerint a Touch ID-t teljesen, vagy részben felváltja a biometrikus azonosítás egy formája, legyen az arcfelismerés vagy írisz-szkenner.
Ennek nem csak a korral való haladás az oka, hanem egyesek szerint az a nehézség is, amellyel az Apple találta szembe magát a Touch ID szenzor kijelző alá építése során.

Fotó: 9to5Mac

A HomePod az iOS egyik verzióját futtatja majd, az Apple által kiadott firmware pedig a majdani iOS 11.0.2-nek felel meg.

Az iPhone 8 szeptemberi bemutatása előreláthatólag nem csúszik, ám a felmerült gyártási nehézségek miatt várhatóan készlethiánnyal indul.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük