Arcfelismeréssel működik majd az Apple Pay az iPhone 8-ban?

A HomePod firmwareből több iPhone 8-al kapcsolatos utalás is kiderült, az egyik legfelkapottabb a készülék sematikus ábrázolása. Íme:

Ám más érdekességeket is megtudhattunk, többek között az Apple Pay azonosításra vonatkozóan. Ugyebár az a hír terjeng – és a fenti ábra is azt mutatja -, hogy az iPhone 8-ból eltűnik a Home gomb és a Touch ID szenzor beépítésre kerül valahova. Reményeink szerint előre, a kijelző alá, ám voltak olyan felvetések, hogy a hátlapra (jöhet a homlokra csapós emoji), vagy a bekapcsoló gombra kerül.


A Touch ID nem csak a készülék zárolás/feloldásában van segítségünkre, hanem az Apple Pay használata során is, ugyanis az ujjlenyomatunkkal hitelesíthetjük a fizetést. Bár erről mi elég keveset tudhatunk, ugyanis hazánkban jelenleg egyik bank sem támogatja még a szolgáltatást…

A HomePod firmwareből azonban kiderült, hogy az iPhone 8-ban az ujjlenyomatunk helyett az arcunkkal hitelesíthetjük az Apple Pay-t. Legalábbis elképzelhető, ugyanis a forráskód bemutatás alatti és nem hitelesítésként említi. A “Pearl ID” az Apple arcfelismerő rendszerének kódneve.

Míg egyesek elutasítóak a fentiekkel kapcsolatban, addig mások a nagyobb biztonságról beszélnek, hiszen az Apple arcfelismerő technikája több adatpontot rögzít, mint egy ujjlenyomat-olvasó, ezért biztonságosabb a Touch ID-vel szemben.

Azt, hogy mi lesz a Touch ID sorsa, a forráskód persze nem részletezi, ezzel meg kell várnunk a szeptemberi keynote-ot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük