Kiszivárgott az iOS 11 GM, ami szinte mindent elárul az új iPhone-ról!

Habár a jövő hét keddi esemény utánra várjuk, az iOS 11 GM (Gold Master) kiszivárgott és az ügyes fejlesztők már darabokra is szedték.
A végleges szoftver előtti utolsó verziók általában már mindenben megegyeznek a mindenki által majd tölthető operációs rendszerrel és elég beszédesek a még ki nem adott új Apple termékekkel kapcsolatban is. Az iOS 11 GM is ilyen, felfedett néhány iPhone 8/iPhone Edition és egyéb, a szoftverrel összefüggő titkot.

Eddig ezekre derült fény:

  • Az AirPods egy kisebb frissítésen átesett új változatát is említik, a kép alapján ez a kis frissítés a töltésjelző lámpa helyének módosítását jelenti (elvileg a tok külsején kaphat helyet):

  • Arcfelismerés: az új arcfelismerő rendszer a Face ID elnevezést kapja
  • A firmware alapján az új iPhone felbontás1125×2436 lesz
  • Emoji: új medúza emoji érkezik és nagyon úgy tűnik, hogy a kedvenc hangulatjeleink 3D-ben jelennek meg és az Animoji nevet kapják, mivel az arckövetést és a hangunkat használva expresszív animált üzeneteket hoznak létre.
  • Új háttérképek, összesen 16 darab. IDE kattintva nézhetitek meg az összeset.

  • Home gomb: eltűnik, ahogy eddig is számítottuk. Megjelenik egy új dinamikus terület, amelyet az egyes alkalmazások alján lévő sor jelez.
  • Kijelző dizájn: pont olyan, mint amilyet annak idején a HomePod firmware szellőztetett meg. Ezzel szorosan kapcsolatban felmerült, hogy az új iPhone True Tone kijelzőt kap, éppen mint az iPad Pro-k.
  • Oldalsó gomb: a készülék jobb oldalán elhelyezkedő hosszúkás gomb lesz az “oldalsó gomb”. Ha duplán megnyomjuk, az Apple Pay kártyák jelennek meg, akárcsak a Apple Watch esetében. A Siri elindításához hosszan nyomva kell tartani.
    A dupla és tripla kattintásokkal megmaradtak az akadálymentesített funkciók is, mint például a Type to Siri funkció.
  • Portrait Lighting: ez az iPhone-ok portrékészítő funkciójához újonnan érkező fényhatásokat szimulálja mindenféle szuper effekttel, olyanokkal, mint: Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono, valamint Studio Light.
  • Új videókészítési felbontások érkeznek:
    – 1080p HD at 240 fps 480 MB with 1080p HD at 240 fps
    – 4K at 24 fps (Footer) 270 MB with 4K at 24 fps (film style) (HEVC Footer) 135 MB with 4K at 24 fps (film style)
    – 4K at 60 fps (Footer) 450 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother) (HEVC Footer) 400 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother)

Ne feledjétek, szeptember 12-én Apple esemény, amelyet mi is élőben közvetítünk este 7 órától.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük