Helló iPhone X!

Végre végre végre megtörtént a nagy bemutató és ezzel vagy egy évnyi pletykát, találgatást, szóbeszédet tudhatunk magunk mögött. Habár az iOS 11 GM nyilvánosságra került egy elégedetlen Apple alkalmazott jóvoltából, ezzel pedig lényegében minden kiderült az új készülékekkel kapcsolatban, de azért kellő izgalommal vártuk a bemutatót.

Az Apple tegnap este hétkor kezdett, húzták az időt, bemutatkozott az Apple Watch harmadik generációja, a 4K-s Apple TV (ezekről később), majd az iPhone 8, 8 Plus és végre a 10. évfordulós iPhone X is. Ezt egyébként iPhone TENnek kell ejteni.

Az Apple jövőképe a kezdetektől egy egyetlen kijelzőből álló készülék volt, ezt a 10. évfordulóra meg is valósították. A készülék 5,8 hüvelykes Super Retina, OLED-kijelzőt kapott 1125 x 2436 pixeles, 458 ppi-s felbontással, mely az iPhone történetében az eddigi legnagyobb.

A Home gomb nélküli készülék ébresztéséhez a kijelzőhöz kell érnünk, az egykori gomb funkcióit a gesztusvezérlés váltotta fel. A Vezérlőközpont például a kijelző tetejéről lesz elérhető, az appokból pedig egyetlen csúsztató mozdulattal juthatunk vissza a főképernyőre.

A Face ID beépítésének köszönhetően elég csak ránézned a mobilra és az feloldódik. Természetesen ez sötétben is lehetséges az infravörös szenzoroknak köszönhetően.

Az arcfelismerés nem csak a készülék biztonságosabb lezárásában, de az Appley Pay és további hozzájárulást kérő alkalmazásoknál is használható hitelesítésnél.

A fotózásban a TrueDepth fantázinanevű dupla kamerarendszer segít . A 2 optikailag stabilizált 12MP kamera 4LED-es TrueTone vakut kapott.

A Portré mód a szelfi kamerában is helyet kapott, ezzel a legmagasabb szintre emelve a szelfizést.

Az iMessage-ben 12 Animoji közül választhatunk, melyik szeretnénk lenni.

Porálló és vízlepergető.

Megérkezett a várva várt vezeték nélküli töltés is: az AirPower. A töltő pad képes az Apple Watch S3, az iPhone 8/X és az AirPods töltésére is.

Az A11 Bionic chip a valaha volt legnagyobb tudású és legerősebb chip a mobiliparágban, tehát ütős kis készüléket kapunk, lenyűgöző AR‑játékokkal és ‑appokkal.

Az akkumulátor tekintetében is történtek változások, a vállalat 2 órával hosszabb üzemidőt ígér, mint amit az iPhone 7-ben kapunk.

Mondanunk sem kell, hogy az iPhone X természetesen a teljesen újragondolt iOS 11 szoftverrel érkeznek.

64 és 256 GB-os változatokban lesz kapható kétféle színválasztékban, ezüst és asztroszürke árnyalatokban. A 64 gigás változat hazai ára 379.990, míg a 256 gigásé 439.990 forint lesz.

A készülék október 27-től rendelhető elő és november 3-tól kapható.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük