Egy kis Live Photo trükk: így használd az effektusokat a még jobb képekért!

Fotó: Charlie Sorrel/Cult of Mac

A Live Photo az iPhone 6s vagy újabb készülékek egy plusz kamera funkciója, amely sokaknak idegesítő (kikapcsolható amúgy), míg másoknak érdekes képek készítésének egy lehetősége.
A Live Photo ugyebár rögzíti a felvétel készítése előtt és után 1,5 másodperccel történteket. Olyan pillanatfelvételt kapunk, amely mozgást és hangot is egyaránt rögzít. Visszanézéséhez a fotót megnyitva erősen meg kell nyomni és nyomva is kell tartani a képernyőt.

A Live Photo-hoz effekteket is adhatsz utólag, választhatsz a Loop, az Oda-vissza és a Hosszú expozíció között.

Fotó: Apple

A Loop az élő képekből véget nem érő videót készít, az Oda-vissza az Instagram Boomerang effektjéhez hasonlóan a képet oda-vissza játssza le, míg a Hosszú expozícióval a képen az időnek és a mozgásnak is teret adhatunk.

Utóbbit eddig csak DSLR-kamerákkal lehetett létrehozni, ez az az effekt, amellyel a fényekből egy színes sávot tudsz létrehozni. Például az autópályán az autók eleje még valamennyire látszik, de a hátsó lámpájuk és a mögöttük lévő autók is a sötétbe vesznek egy homályos csík formájában.

Fotó: Charlie Sorrel/Cult of Mac

Használatához a következőket tedd:

  1. Készíts egy Live Photo képet, majd nyisd meg.
  2. Húzd felfelé az ujjad az Effektek megjelenítéséhez.
  3. Válaszd a Hosszú expozíció beállítást.

Ennyire egyszerű. Persze fontos néhány beállítás, vagy az, hogy fixen álljon a kezedben a készülék, ne mozogjon, mert csak így készíthetsz igazán jó hosszú expozíciós fotókat.
Az effekt hozzáadása után még van lehetőséged a beépített szerkesztési lehetőségekkel módosítani a képed, de egyes beállítások, mint például a Korrektúra, álló képpé alakítja a fotót.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük